GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-09-2021 12:05

2 kardeş engelliler için 26 bin kapak topladı

Elazığ'da yaşayan Elif Berra ve Kayra Efe Tilgen kardeşler, televizyonda gördükleri mavi kapak kampanyasına destek için bir yılda 26 bin kapak topladı.

2 kardeş engelliler için 26 bin kapak topladı
"

Elazığ'da yaşayan Hasan ve Eşe Tilgen çiftinin çocukları Elif Berra (13) ve Kayra Efe (9) kardeşler, bir yıl önce televizyonda gördükleri mavi kapak kampanyasına destek olmak istedi. Aileden izin almak isteyen kardeşlere baba Hasan Tilgen, moral vermek için ' Siz bunu yapın, ben de sizi Cumhurbaşkanına kadar götürürüm' dedi. Bunun üzerine kardeşler Elazığ'da ve tatile gitikleri Mersin'de bir yıl boyunca toplam 26 bin kapak topladı. Toplanan kapaklar ise Elazığ Omurilik Felçlileri Derneği'ne teslim edilerek engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alımında kullanılacak. Öteyandan kardeşler, babalarının verdiği sözü tutmalarını belkiyor.

 

Elif Berra Tilgen, 1 yıl önce kardeşiyle televizyon izlerken mavi kapak toplayarak engelli bireyler için tekerlekli sandalye alınabildiğini öğrendiklerini belirterek konuşmasına şöyle devam etti,"biz bunu öğrenir öğrenmez izin almak için babamın yanına koştuk. Babamı soru yağmuruna tuttu fakat babam izin vermedi. 20-30 kapakla değil 5-10 bin kapakla olabileceğini söyledi. Biz bunu duymamıza rağmen yine de ısrar ettik. En sonunda babamı bunalttığımız için 'Cumhurbaşkanına kadar götürürüm sizi' demişti. Bunu duyunca Mersin'de sahilde bile kapak toplamaya başladık. Biz sözümüzü tuttuk, şimdi babamın bize karşı sözünü tutmasını bekliyoruz"

Kayra Efe Tilgen, televizyonda mavi kapak projesini gördüklerini dile getirerek şunları söyledi,"Projeyi görür görmez babamın yanına gittik. Babam önce bunu yapamayacağımızı söyledi. Sonra biz ısrar ettik, babam sonunda izin verdi. Hatta yapamayacağımızı bildiği için 'Siz bunu yapın, ben sizi Cumhurbaşkanına kadar götürürüm' dedi. Biz ablamla bakıştık, gözlerimiz faltaşı gibi oldu. Mersin'de, Silifke'de her yerde kapak toplamaya başladık. Biz 10 bin kapak beklerken 20-30 bin kapak topladık"

Elif Berra ve Kayra Efe'nin babası Hasan Tilgen ise,"çocuklarımızla 1 yıl önce televizyon izlerken mavi kapakların engellilere tekerlekli sandalye olarak geri döneceğini görünce eşim ve benden izin almaya çalıştılar. 2-3 bin kapakla olmayacak bir proje olduğu için pek yanaşmadık, pandemi döneminde zor toplanacağını düşündük. Çocuklar da ısrar edince moral motivasyon için 'bunları yaparsanız sizi Cumhurbaşkanına kadar çıkaracağım, söz' demiştim. 1 yıl boyunca gerek Elazığ'da gerek Mersin'de sahilde dahi canla başla kapakları toplamaya başarılar. Ummadığımız bir rakam çıktı, yaklaşık 26 bin kapak. İnşallah sahibini bulur, bu bizi daha çok mutlu edecek. Çocuklarımızla gurur duyuyorum"dedi.

AdminAdmin