GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-04-2021 22:53

2021 AFET EĞİTİM YILI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Vali Erkaya YIRIK başkanlığında Elazığ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü  ile Fırat Üniversitesi arasında 2021 Afet Eğitim Yılı İşbirliği Protokolü imzalandı.

2021 AFET EĞİTİM YILI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
"

Protokol imza törenine Elazığ Valisi Erkaya YIRIK, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Vali Yardımcısı Abdulkerem ABBASOĞLU ve Elazığ İl AFAD Müdürü Osman PIHTILI katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından 2021 yılının “Türkiye Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilmesi kapsamında imzalanan protokol ile afet konusundaki farkındalıkların artması hedefleniyor.

Valilik Makamında imzalanan protokolde konuşan, afetöncesi ve sonrası eğitimin önemine vurgu yapan Vali YIRIK: “ 2021 yılının İçişleri Bakanlığı’mızca Türkiye Afet Eğitim Yılı olarak ilan edilmesinden sonra ilimizde bulunan Fırat üniversitesi ve il AFAD Müdürlüğümüz arasında afet anında farkındalığı arttırmak ve bu konudaki eğitimleri gerçekleştirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalıyoruz. Bu protokol ile birlikte Fırat Üniversitemiz öncülüğünde, AFAD Müdürlüğü’müzün katkılarıyla afet sırasında farkındalığı arttıracak çalışmaları dijital ve görsel platformdavatandaşlarımıza ulaştıracağız… Eğitim almış ve kendi iç sesleriyle katkı sunma arzusunda bulunan AFAD Gönüllüsü vatandaşlarımız bu sayede afet anında daha bilinçli bir şekilde müdahale ederek riskleri en aza indirgeyecektir.” dedi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ ise konuşmasında: “ Bugün imzalayacağımız protokol ile AFAD Müdürlüğü’müzün görevi ve sorumluğu içerisine giren konularda eğitim vermek, toplumda farkındalık oluşturmak hususunda Üniversitemiz üzerine düşen görevi her daim yerine getirecektir” dedi.

İmzalanan protokolün ardından İl AFAD Müdürü Osman PIHTILI, Vali Erkaya YIRIK ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ’a Afet ve Acil Durum Çantası takdim etti.

AdminAdmin