SİYASET
Giriş Tarihi : 07-05-2023 16:03

AK Parti Elazığ Milletvekili Adaylarının Seçim Çalışmaları

Seçim çalışmalarını sürdüren Ak Parti Elazığ Milletvekili Adayları vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Adaylarının Seçim Çalışmaları

Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş: “Hizmet Benim İşim”

AK Parti Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, muhalefet partisi milletvekili adayının ‘hizmet’ söylemini eleştirerek, 21 yıllık bir AK Parti dönemi var. Yapılan hizmet AK Parti döneminde yapıldı.” dedi.
Seçim çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ Musiki Konservatuar Derneğini ziyaret ederek dernek yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi. 

Gittiği her programda vatandaşların büyük ilgisi ve sevgisiyle karşılanan Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Karaali Köyünde organize edilen programda vatandaşlarla buluştu. 
Burada coşkuyla karşılanan Prof. Dr. Erol Keleş, vatandaşlarla sohbet etti, 14 Mayıs seçimlerinin önemini anlattı. 
Milletvekili seçildikten sonra Elazığ’ı en iyi şekilde temsil edeceğini, emeği ve hizmetiyle Elazığ’a bakanlık getireceğini ifade eden Prof. Dr. Erol Keleş, muhalefet partisi milletvekili adayının ‘hizmet ve bakanlık’ söylemlerini eleştirdi. 
Prof. Dr. Erol Keleş, şöyle konuştu: “Ben sizin sesiniz olacağım. Sizin düşünceniz, sizin kulağınız olacağım. Sizi temsil edeceğim. TBMM koltuklarında oturarak değil, Türkiye ve Elazığ bizi dinlesin diye kürsüden asla inmeyeceğim ve Elazığ’ın, bölgenin ve Türkiye’nin haklarını sonuna kadar savunacağım. Yeri gelmişken söyleyeyim, Tamam bir seçime giriyoruz, seçimde mutlaka reklam yapılır, param var diye Elazığ’ın her tarafını bu kadar bilboardlarla donatmanın bir anlamı var mı? Yazık değil mi buraya bu kadar harcanan paraya? Her şeyin bir usulü vardır. Yol boyunca 25 metre aralıklarla boy boy resimler, boy boy afişler. Biz deprem yaşamış bir bölgeyiz. Şu anda 11 ilimizde deprem nedeniyle mağdur olan insanlar var. Bu kağıtlara harcayacağınız parayı oraya harcasanız daha iyi değil mi? ‘Benim param, ben harcarım.’ Yahu hani nerede senin paran? Sen bu parayı nereden kazandın? 21 yıllık hükümet döneminde sen bu parayı kazanmadın mı? Sen bu parayı bu şekilde nasıl harcarsın. Burada yetimin hakkı var. Bu yüzden her zaman söylüyorum, biz israf etmeyeceğiz. İsraf edenlere de bu meydanı boş bırakmayacağız. Birileri bilboradlara ‘Hizmet Benim İşim’ yazmış. Ben de soruyorum, ‘Siz ne hizmet yapmışsınız?’ 21 yıllık bir AK Parti dönemi var. Yapılan hizmet AK Parti döneminde yapıldı. Siz ne hizmet yapmışsınız ki bundan sonra ne hizmet yapacaksınız. Ama ben size şunu çok net söyleyebilirim; Üniversitede 21 yılımı geçirmişim, 2,5 yıl da Şehir Hastanesinin başhekimliğini yaptım. Hizmetin ne olduğunu merak ediyorlarsa gitsin baksınlar. Gitsinler üniversiteye baksınlar, gitsinler şehir hastanesine baksınlar. Bu sevda, Elazığ sevdası, bizim hizmet aşkımızdır, bizim emek aşkımızdır. Biz buraya emek verdik, biz buraya aşık olduk. Biz buraya emek için vardık. O yüzden de kusura bakmasın kimse, hizmet benim işim. Bundan sonra da Allah nasip ederse 14 Mayıs’tan sonra da bu şehir için, bu ülke için ne gerekiyorsa yapacağım, size söz veriyorum hizmet benim işim olacak. Her zaman kendimden ödün verdim. Ama bıkmadım usanmadım. Çünkü ben seviyorum. Bu benim işimdi. Bu devlet aşkı, millete hizmet aşkı. Bizim hizmet aşkımız bu. Bilgi donanımımızı hiç kimseyle tartışmam. 12 yıllık profesörüm. Ben bilgi ve donanımımı Elazığ için, Türkiye için kullanacağım. Kılıçdaroğlu bütün illere bakanlık dağıtıyor. Bir hükümette kaç tane bakan olur kendi bilmiyor herhalde. Elazığ’a da bakanlık sözü veriyor. Onlar alışmışlar bakanlık dağıtmaya. Ben de şunu söylüyorum bilgi ve donanımımla, vereceğim emekle Allah kısmet ederse çok kısa sürede kendimi kabul ettirerek Bakan olarak sizin karşınıza çıkmak isterim. Bunu da başaracağıma inanıyorum.” şeklinde konuştu.

 

AÇIKKAPI: “MADEN’İN BÜYÜK ZENGİNLİĞİ EKONOMİMİZE DEĞER KATACAK”

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, Maden’de bulunan Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük bakır rezervinin gün yüzüne çıkarılma çalışmalarının başladığını, yaklaşık 100 km bir derinliğe ulaşılarak Türkiye ekonomisine önemli bir değer katılacağın söyledi.
AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.  Şehrin her karışında ayak basmadık yer bırakmayan Açıkkapı, gittiği her yerde vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanıyor.
Açıkkapı bu kapsamda, Gezin’de de temaslarda bulundu. Adeta mitinge dönüşen vatandaş ve esnaf buluşmaları kapsamında sorun ve talepleri dinledikten sonra değerlendirmelerde bulunan Açıkkapı, 14 Mayıs seçimlerinin önemine vurgu yaparak Gezin’in kararının net olduğunu söyledi.

Daha sonra Maden’e geçen Açıkkapı, Cumhuriyet tarihinin en büyük bakır rezervlerinin bulunduğu sahada yapılan çalışmaları inceledi. Açıkkapı, Türkiye ekonomisine önemli bir değer katacak olan sahayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Çok büyük bir mutluluğu yaşıyoruz. 2017 yılında Sayın Bakanımız Berat Albayrak'a Maden'imizle ilgili talebimizi ilettikten ve Plan Bütçe Komisyonun’da taleplerimizi kayıtlara geçirdikten sonra, Maden ilçemizde bakır madeni araması başlamıştı. Allah'a çok şükür Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük bakır rezervinin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar başladı. Yaklaşık 32 milyon ton cevherin bulunduğu bu bölgede işin kahramanları ile birlikteyiz. Proje Müdürümüz Kazım Bey de burada ve makinalar şuan da bu cevheri gün yüzüne çıkarmak için çalışmaya başladılar. Bu bir süreç, bir kaç yıllık bir süreç ve İnşallah burada yüz kilometreyi bulacak bir çalışma olacak. Ben burada emek veren herkese teşekkür ediyorum. Burada çalışacak kardeşlerimize hayırlı çalışmalar diliyorum. Kazasız belasız bir şekilde İnşallah ilçemizdeki böylesi büyük bir zenginliği Türkiye'de ekonomimize katma değer olarak sunacağız. Çalışmayı yapan kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Çünkü büyük bir yatırım yapacaklar. Cevhere ulaşmak için sadece yaklaşık 8 milyar liranın üzerinde bir yatırım maliyetleri olacak. Ben kendilerine Maden'imize ve ülkemize katacakları bu değer için teşekkür ediyorum. Maden'imize ve ülkemize, şehrimize hayırlı olsun diyorum.”

 

Nazırlı: “Gençlerin 7’li masanın vaatlerine karnı tok”

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mahmut Rıdvan Nazırlı, seçim gezilerinde büyük bir heyecan ve coşku gördüğü gençlerin, 14 Mayıs’ta geleceklerini düşünerek AK Parti’den ve Recep Tayyip Erdoğan’dan yana oy kullanacağını söyledi. 
Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mahmut Rıdvan Nazırlı, AK Parti Mahalle Başkanlarıyla bir araya gelerek seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
İlçe, belde, köy ve mahalle gezilerini sürdüren Nazırlı, seçime sayılı günler kala gittikleri yerlerde büyük ilgi ve teveccüh gördüklerini anımsatarak, tüm vatandaşlara ilgilerinden ötürü teşekkür etti.

Özellikle gençlerden büyük ilgi gördüklerine vurgu yapan Nazırlı, “Gençlerimizin 7’li masanın vaatlerine karnı tok, geleceklerine kimin daha yararlı olacağını çok iyi biliyorlar.” şeklinde konuştu. 
Millet İttifakı’nın söylemlerinin gençlerde bir karşılığı olmadığını net bir şekilde gördüklerinin altını çizen Nazırlı; “6’lı masa önce bölücü örgütün uzantısı partinin de katılımıyla 7’li oldu. Sonra belediye başkanlarını da eklediler 9’lu oldu. Uzun süren kavga ve tartışmaların ardından nihayet adaylarını belirlediler. Tabi adayları belli olunca her türlü terör örgütleri de tüm güçleriyle bu kirli ittifakın yanında olduklarını alenen açıkladılar. Utanmadan, sıkılmadan teröristlerle iş birliği yapıyorlar bunu da vatandaşımızdan saklamıyorlar. Bilmedikleri bir şey var ki vatandaşlarımız bu kirli tezgahı görüyor, özellikle gençlerimiz bunların sözlerine, yalan vaatlerine itibar etmiyor. Gençlerimiz, kendilerini kandıranlara aldanmayacak, hayallerini onlara teslim etmeyecek. Ben, ışığımız, umudumuz ve geleceğimiz olan gençlerimizin gözlerinde AK Parti’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgiyi görüyorum. Bu sevgi inşallah 14 Mayıs’ta sandığa öyle bir yansıyacak ki Millet İttifakı gençliğin gücünü görecek.” şeklinde konuştu.

 

Yanılmaz: “Zillet İttifakı’nın vatandaşa umut olacak hiçbir projesi yok”

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz, Millet İttifakı’nın vatandaşlara umut olacak hiçbir projesinin olmadığını belirterek; “AK Parti ile eser ve hizmet siyasetinde yarışmak yerine, abuk sabuk vaatlerle günü kurtarmaya çalışıyorlar.” dedi. 
Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz, Palu, Kovancılar ve Karakoçan’da vatandaşlarla bir araya geldi. Sarıcan Beldesi ve Bulgurcuk köyüne de giden Yanılmaz, 14 Mayıs seçimlerinin önemini anlattı, destek istedi. 
Gittiği yerlerde büyük ilgi gören Yanılmaz, teveccühlerinden ötürü vatandaşlara teşekkür etti. 
Belediye Başkanlığı döneminde ilçelere de büyük önem verdiğinin altını çizen Yanılmaz, milletvekili olması halinde Elazığ’ın tamamında önemli projeler hayata geçireceklerini vurguladı. 
Palu’da bulunan tarihi köprünün yapımıyla ilgili süreç hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yanılmaz, köprünün yapımında büyük gayret sarf ettiğini, yapılamaz denilen köprüyü projelendirerek vatandaşların hizmetine sunulmasına vesile olduklarını kaydetti. 

Yanılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; “Palu’nun kangren olmuş problemlerinden biriydi. Karayolları, Kaymakamlık, Anıtlar Kurulu ve Bakanlık bu işin içindeydi. Hepsi topu birbirine atıyordu. Durumdan vazife çıkararak olayın içine girdim ve ilgili yerlerle gerekli görüşmeleri yaptım. Restorasyon projesi hazırladıklarını söylediler. Tamamlandıktan sonra da sadece yaya trafiğine açılacaklarını ifade ettiler. Restorasyon projesini çizen mühendisle de görüştüm, köprünün hafif araç trafiğine de açılması gerektiğini, projenin bu şekilde revize edilmesi gerektiğini anlattım. Vatandaşın işini zorlaştırmamak gerektiğini, kolaylaştırmak gerektiğini ifade ettim. En nihayetinde proje istediğimiz şekilde revize edildi ve köprü şu an kullanımda.”
Gittiği yerlerde 14 Mayıs seçiminin önemine vurgu yapan ve Millet İttifakı’nı eleştiren Yanılmaz, “Zillet İttifakı’nın vatandaşa umut olacak hiçbir projesi yok.” dedi. 
Millet İttifakı’nın, AK Parti’nin 21 yıllık eser ve hizmet siyasetinin altında ezildiğini, seçim sürecinde boş vaatlerde bulunmaktan başka bir şey söyleyemediklerin vurgulayan Yanılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; “Terör örgütünün uzantılarıyla iş birliğinden sapkın yapılarla sütre gerisinde yürütülen pazarlıklara kadar her türlü yolu deniyorlar. AK Parti ile eser ve hizmet siyasetinde yarışmak yerine, abuk sabuk vaatlerle günü kurtarmaya çalışıyorlar. Onca yıldır yönettikleri belediyelerde yapmadıkları, önce söz verip sonra üzerine beton döktükleri ne kadar iş varsa ısıtıp-ısıtıp yeniden gündeme getiriyorlar. Bunların millete umut olacak hiçbir projeleri yok. Mazilerinde ülkeye kazandırdıkları hiçbir yatırımları yok. Göğüslerini gererek örnek gösterebilecekleri hiçbir eserleri yok. Geleceğimize dair hiçbir ufukları, hiçbir hayalleri yok. Gençlerimize umut aşılayacak emek ürünü hiçbir vizyonları yok. Türkiye’nin sorunlarını çözebilecek kapasiteleri ve çapları yok. Aynı masanın etrafına oturmuş kişiler birbirlerini idare edemiyor, lafa gelince 85 milyonluk Türkiye’yi yönetmekten bahsediyorlar. Halkımız bunlara gereken dersi 14 Mayıs’at sandıkta verecek, ben buna eminim. Bu duygularla, Palu, Kovancılar ve Karakoçan’da bizlere yoğun ilgi ve sevgi gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

MİLLETVEKİLİ ADAYI ÖZ: “ELAZIĞ’IMIZDA YENİ İŞ ALANLARI AÇACAĞIZ”

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, seçim çalışmalarını şehir merkezi ve köylere yaptığı ziyaretlerle aralıksız sürdürüyor. 
Milletvekili Adayı Öz, seçim çalışmaları kapsamında, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığınca Kültürk Park’ta düzenlenen programda avukatlarla bir araya gelerek istişarelerde bulundu. 
Akpınar, Nailbey ve Kültür Mahallelerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Öz, daha sonra merkeze bağlı Karaali ve Tadım Köylerini ziyaret etti. Vatandaşların yoğun sevgisiyle ağırlanan Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, 14 Mayıs seçimlerinin önemini anlatarak destek istedi. 
Bu seçimlerin Türkiye’nin kader seçimi olduğunu vurgulayan Öz, “21 yılda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları, ülkemize asırlık hizmetler kazandırdı. Savunma sanayinden teknolojiye, enerjiden sağlığa, birçok noktada devrim niteliğinde kazanımlar elde ettik. 14 Mayıs bir kader seçimidir. 21 yıllık hizmetlerin devam etmesi ya da devam etmemesi noktasında büyük bir yol ayrımı, büyük bir dönüm noktasıdır.” dedi. 
Milletvekili seçilmesi halinde Elazığ’ın her alanda daha ileri seviyelere ulaşması için çalışacağını ifade eden Hasan Murat Öz, öncelikli hedeflerinden birinin istihdama yönelik daha fazla yatırımın Elazığ’a gelmesini sağlamak olacağını vurguladı. 

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak isteyen girişimcilere öncülük edeceklerini belirten Öz, “Elazığ’ımız 6. Bölge teşvik kapsamında. Bu noktada özelikle vergi, sigorta primi, eleman maaşı noktasında destekler var. Son zamanlarda özellikle Elazığ’ımızın Tekstil Kent olması noktasında güzel, hızlı bir ivme kazanıldı. Bizlerin desteği ile Elazığ’a gelmiş 3 tane yatırımcı var. Şu an hem birinci Organize Sanayi Bölgesinde hem 2. Organize Sanayi Bölgesinde bizlerin de desteğiyle yatırıma başlayan firmalar var. Tekstil alanında bizlerin desteğiyle yatırıma başlayan bir firmamız var. Bizim en büyük gücümüz olacak nokta maden sektörüdür. Türkiye’nin en büyük maden rezervi Elazığ’da. Şu anda orada da çalışmaya başladılar. İkinci Organize Sanayi Bölgesi açıldı. Oraya da yatırımcı gelmesi noktasında görüştüğümüz yatırımcılar var. Benim en büyük hedefim yatırımcı firma bulmak ve Elazığ’a getirmek Benim en büyük iddiam bu olacak. Gençlere iş alanları açacağız.” diye konuştu.

AdminAdmin