SİYASET
Giriş Tarihi : 09-05-2023 16:49

AK Parti Elazığ Milletvekili Adaylarının Seçim Çalışmaları

Seçim çalışmalarını sürdüren Ak Parti Elazığ Milletvekili Adayları vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Adaylarının Seçim Çalışmaları

Prof. Dr. Erol Keleş: Elazığ Sahipsiz Bir Şehir Değil

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.
 Esnafları ve vatandaşları selamlayan Prof. Dr. Erol Keleş, 14 Mayıs seçimleri için destek istedi. 
Prof. Dr. Erol Keleş, daha sonra Kültür Park’ta düzenlenen programda Sivrice, Ağın, Keban ve Madenli hemşehrileriyle bir araya geldi. Talepleri ve önerileri dinleyen Prof. Dr. Erol Keleş, 14 Mayıs seçimlerinin önemini anlattı. 

Prof. Dr. Erol Keleş ayrıca, özel bir diyaliz merkezini ziyaret ederek çalışanları kolaylıklar, hastalara ise geçmiş olsun dileklerini iletti. 
Prof. Dr. Erol Keleş, Kültür Parkta'ki programda yaptığı konuşmada, 14 Mayıs seçimlerinin çok önemli bir seçim olduğunu vurgulayarak, “21 Yıllık bir AK Parti dönemi var. 2002 yılından yıllardan önceki Türkiye’yi hatırlayın, 2002 yılından sonra geldiğimiz noktayı değerlendirin. Türkiye altyapı, ulaşım, enerji, savunma sanayi konusunda, sağlık konusunda gerçekten çok ciddi mesafeler kat etti. Geldiğimiz nokta çok üst noktalar. Bölgede lider bir ülke. Dünyada  lider bir ülke olma yolunda ciddi adımlar atıyor. Şimdi, 2023’ten sonra Türkiye’nin bir hedefi var. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Yüzyılı olarak ifade etti. 2023 yılı sonrası ileri teknoloji ülkesi olacağız. Bundan rahatsız olanlar var mı? Var. Bizim düşüncemiz, Cumhurbaşkanımıza ve partimize sahip çkmak ve Türkiye Yüz Yılı için her zaman Cumhurbaşkanımızın yanında olmak, O’na güç vermek. Onun için 14 Mayıs seçimleri çok önemli.” dedi. 
Belli bir kesimin Elazığ’ı mutsuz ve sahipsiz bir şehir olduğu yönünde algı oluşturmaya çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ’ın sahipsiz olmadığını, mutlu bir şehir olduğunu belirterek, “Elazığ’da şöyle bir algı var. Sahipsiz bir Elazığ, mutsuz bir Elazığ. Elazığ niye mutsuz, niye sahipsiz? Şuna dikkat etmek lazım. Birileri bir algı oluşturdu Elazığ’da ve bunu profesyonelce yaptı. Yapılan bir şeyi bir cümle olarak anlattı, arkasından ‘ama’ kelimesini ekledi ve altını yüzlerce kelimeyle süsledi. Elazığ mutsuz bir şehir değil. Elazığ sahipsiz bir şehir değil. Elazığ’ın her zaman sahibi olmuştur. Ben bugüne kadar Elazığ’a yapılan yatırımlarda emeği geçen milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, il başkanlarımıza, teşekkür ediyorum. Evet, sorunlarımız var mı? Yapılması gerekenler var mı? Mutlaka var. Ben de şunu ifade ediyorum, bir yerde sorun varsa o yerde çalışılıyordur, o yerde hizmet vardır. Hizmetin olduğu bir yer mutlaka sorunları da beraberinde getirir." şeklinde konuştu.

 

Açıkkapı: “Şehrimize fayda sağlayacak her yatırımın takipçisi olacağız”

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, Milletvekili olduğu dönemde Elazığ’a ve Harput’a kazandırdıkları Uluslararası Harput Diyanet Külliyesinin, şehrin kültürel ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek, Elazığ’a faydası olacağına inandıkları bu ve benzeri yatırımların şehre kazandırılması için gereken ne varsa yapacaklarını söyledi. 
Seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdüren AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, S.S. Elazığ Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı ile bir araya geldi, Sanayi Sitesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ziyaretlerde sorun ve talepleri dinleyen Açıkkapı, sahada gördükleri coşkuyu sandığa taşımakla kararlı olduklarını vurguladı. 

26. Dönem Milletvekilliği sürecinde Elazığ’a yaptığı hizmetlerin önemine dikkat çeken ve yeniden milletvekili olması halinde yeni hizmetleri Elazığ’a kazandıracağını vurgulayan Açıkkapı, “Elazığ’ımız her türlü hizmetin en iyisini hak ediyor. İnşallah Türkiye Yüzyılında Elazığ çok farklı bir noktada olacak” dedi. 
Milletvekili olduğu dönemde Elazığ’a birçok proje kazandırdıklarını, bunlardan en önemlilerinden birinin Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi olduğunu anımsatan Açıkkapı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Elazığ bizler için çok önemli ve tarihi bir şehir. Bu kapsamda şehrimizin tarihine ve kültürüne katkı sağlayacak önemli bir proje bizim dönemimizde hayata geçmiş oldu. 8 bin 600 metrekarelik alana inşa edilen ve içerisinde kongre merkezi, eğitim binaları, seyir kulesi, İslami Araştırmalar Merkezi, çok amaçlı kütüphane, çok amaçlı konferans salonları, eğitim sınıfları, sosyal alanlar, spor sahası, restoran-kafe ve günlük ortalama 200 kişinin kalacağı yatakhane bulunan merkez Harput’un ve Elazığ’ın tanıtımı noktasında büyük önem arz ediyor. Evet biz 26. Dönem Milletvekilleri olarak Belediye Başkanımız, İl Başkanımız ve Milletvekillerimizle dönemin Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş Beyfendiyi ziyaret ederek, Harput’umuzda bir dini eğitim merkezi yapılması konusunda desteğini istemiştik. Süreç içerisinde tabi bu hizmetin yatırıma dönüşmesi için dönemin Kalkınma Bakanımız Sn. Lütfi Elvan ile de bir araya gelmiştik. Kendisi projeyi çok beğendi ve gereken tüm desteği verdi. Dönemin Milletvekilleri ile birlikte Harput’a bu devasa yatırımı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şu anda bu külliyenin, bu eğitim merkezinin bitmesi, faaliyete geçmesi bizler açısından mutluluk verici. Emeklerimizin karşılığının ortaya çıkması çok çok önemli ve sevindirici. Bu anlamda bizler tabi yeni dönemde ilimize de şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar ilimize kazandırdığımız devasa yatırımlar oldu. İnşallah Rabbim bir kez daha bizlere Milletvekili olmayı nasip ederse şehrimize daha fazla hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız. Çünkü başka bir Elazığ yok. Bizler Elazığ’ımızda yaşayan her bir kardeşimize hizmet ve yatırım kazandırmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Elazığ, Elazığ'ın evladı her türlü hizmet ve yatırıma layıktır. Bu anlamda bizler de çalışmalarımıza devam edeceğiz ve kültürel anlamda, ekonomik anlamda ilimize fayda sağlayacak her türlü yatırımın inşallah takipçisi olacağız.”

 

Nazırlı: “Türkiye Yüzyılı’nda kadınlarımızın rolü büyük olacak”

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mahmut Rıdvan Nazırlı, “Kadınlarımızın desteği ve duasıyla bugünlere geldiğimiz gibi, inşallah Türkiye Yüzyılı'nı da onlarla birlikte inşa edeceğiz.” dedi.
Seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mahmut Rıdvan Nazırlı, gezileri kapsamında Harput Kız Öğrenci Yurdundaki öğrencilerle buluştu. 
İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın Hilalkent Mahallesi’nde düzenlediği toplantıya da katılan Nazırlı, yoğun ilgi ve teveccüh gördüğü kadınlara toplantıya katılımlarından ötürü teşekkür etti. 
Elazığ’da yaşayan Ağınlı, Kebanlı, Madenli ve Sivriceli vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen Birlik ve Beraberlik Buluşması’na da katılan Nazırlı seçim gezileri kapsamında S.S. Elazığ Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı'nı da ziyaret etti. 
Sanayi Mahallesi’nde esnaf ziyareti de yapan Nazırlı, sorun ve talepleri dinledi, dua ve destek istedi. 
Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen programda kadınlara hitap eden Nazırlı, 14 Mayıs seçimlerinin tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, kadınların Türkiye Yüzyılı’nda büyük rol üstleneceğini vurguladı. 

AK Parti’nin kadınların desteği ve duasıyla bugünlere geldiğini anımsatan Nazırlı sözlerini şöyle sürdürdü; “Kadın, emeğiyle, becerisiyle, azmiyle, birikimiyle, mücadelesiyle de özel bir yere sahiptir. Bu sebeple kadınları hayatın dışında tutan bir toplum, potansiyelinin yarısından vazgeçmiş, yarısını atıl bırakmış olur. Bir dönem kadınlarımızı kimi zaman kıyafetini, kimi zaman çocuğunu bahane ederek, bırakın yönetim organlarına, okullara, fabrikalara sokmamaya çalışan bir zihniyetle mücadele ettik. Üstelik bu ilkelliklerini çağdaşlık kılıfı altında satmaya çalışıyorlardı. Verilen büyük mücadele neticesinde tüm bu engeller, ön yargılar, yanlış kabuller birer birer geride bırakıldı. AK Parti, 21 yıl boyunca hem çalışan hem evinde ailesi ve çocuğuyla hayatını sürdüren kadınlarımıza verdiği destekler ile hep kadınların yanlarında oldu. Fabrikalardan kooperatiflere kadar üretimin her alanında kadınların güçlendiğini gördükçe geleceğe güvenle bakıyoruz. Kamuda ve özel sektörde yönetim ve karar organlarının her seviyesinde sayıları ve etkinlikleri giderek artan kadınlarımızla gurur duyuyoruz. Kadınlarımızın desteği ve duasıyla bugünlere geldiğimiz gibi, inşallah Türkiye Yüzyılı'nı da onlarla birlikte inşa edeceğiz.”

 

Yanılmaz: “Sorumluluğumuzun farkındayız, yapacağımız iş çok” 

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz, çıktıkları bu yolda sorumluluklarının farkında olduğunu ve yapılacak çok işin olduğunu belirtti.
AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz seçim çalışmalarına devam ediyor. 
Önceki gün şehrimize gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile ‘’Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’’na katılan Yanılmaz, ardından Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki ile birlikte Çarşı Mahallesi, Saray Cami çevresi, Kapalıçarşı ve Bakırcılar Çarşısı’nda esnaf ziyaretleri yaptı. 
Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyaretleri yapan Yanılmaz, burada sanayi esnafının beklentilerine yönelik müjdeli haberi verdi. Sanayi sitesinin yeni yerine taşınacağını belirten Yanılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti: “Sanayi Sitesi’ndeki esnaflarımızın uzun süredir bir beklentisi var, esnafımız artık buraya sığmıyor. Sanayi Mahallesi neredeyse buranın bir bölümü olmuş. 2 bin işyerinin olacağı bir Sanayi Sitesi programımız var ve 15 Mayıs’tan sonra Allah’ın izniyle yeni Sanayi Sitesi yapımı başlayacak. Buradan bütün sanayi esnafımıza bunu duyurmak istiyorum.”

Haksen-Memur Sen TOKİ konutlarında Abdullahpaşa mahalle sakinleriyle bir araya gelen Yanılmaz, vatandaşların gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı memnuniyet duyduklarını kaydetti. 
Seçim gezileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yanılmaz; “Dün özellikle TOKİ Hak-Sen’de yapmış olduğumuz toplantıda TOKİ konutlarında oturan hemşerilerimizle buluştuk. Çok büyük bir teveccüh gösterdiler. TOKİ konutlarından memnuniyetlerini belirtirken aynı zamanda Elazığ'ın 2020 depreminden sonra Cumhurbaşkanımızın Elazığ'ımıza yapmış olduğu hizmetlerden göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı minnettarlıklarını ve memnuniyetlerini belirttiler. 14 Mayıs seçimlerinde de el birliğiyle, gönül birliğiyle AK Parti ve Cumhurbaşkanımıza destek vereceklerini ortaya koydular. Yine dünkü televizyon programında da önümüzdeki süreçte yapacağımız projeleri, hayata geçireceğimiz projeleri, tek tek izah etme imkanı bulduk. Bunların başında elbette hızlı tren geliyor. Akabinde Uluova Sulama Projesi geliyor. Akabinde Kuzova Sulama projesinin geri kalan bölümleri geliyor ve şehrin batısına yapılacak olan 800 yataklı hastane geliyor. Yine eski SSK'nın yerine yapılacak olan hastane ve şu anda Fethi Sekin Şehir Hastanesi içine yapılacak olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi çok önemli yatırımlar olacak. Aynı zamanda Elazığ'ı önümüzdeki dönemde lojistik bir üst haline getireceğiz. Belediye Başkanlığım dönemimde 2015 yılında çevre düzeni planı yapmıştık. Çevre Bakanlığıyla imzaladığımız önemli bir plandı. Çevre düzeni planında biz 88 dönüm araziyi lojistik merkez olarak planladık. 8 dönümü depo olarak planladık. Dolayısıyla 96 dönümlük bir alan lojistik merkez olarak inşallah Elazığ'a hizmet edecek. Çünkü Elazığ, Karadeniz ile Akdeniz için tam orta noktadadır ve bunları tamamlayan çok önemli bir yapı da Pertek Köprüsüdür. Pertek Köprüsü de bizim önümüzdeki dönemde takip edeceğimiz ve inşallah sonuçlandıracağımız en önemli yatırımlardan biridir. İnşallah 14 Mayıs'ta ben inanıyorum ki Elazığ, Cumhur İttifakı olarak 5/0 yapacak ve bizler de Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ankara'da Elazığ'ın hiç bir problemine duyarsız kalmayacağımız gibi, irademizi ortaya koyacağız. Gücümüzü ortaya koyacağız. Bilgi ve görgümüzü ortaya koyacağız. Bütüncül bir anlayışla ekip ruhu içinde, tek kişi olarak değil Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, Belediye Başkanımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Odalarımız ile birlikte hareket ederek, Elazığ'ımıza bu yatırımları getireceğiz inşallah. Şu anda Sanayi Sitesindeyiz. Sanayi Sitesini geziyoruz. Evet, Sanayi Sitesi'ndeki esnaf kardeşlerimizin yeni bir Sanayi Sitesi beklentisi var. Bu zaten geçmişte de belliydi. Çünkü Sanayi Sitesi buraya sığmıyor. Sanayi Mahallesi neredeyse Sanayi Sitesi'nin bir bölümü olmuş. 2 bin işyerinin olacağı bir Sanayi Sitesi programımız var ve 15 Mayıs'tan itibaren ilk önce ele alacağımız, konuşacağımız, yapacağımız ve bitireceğimiz yatırım Allah'ın izniyle yeni Sanayi Sitesi olacak. Buradan da bütün Sanayi Sitesi'ndeki esnafımıza bunu duyurmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI ÖZ: “NEREDE BİR TERÖR ÖRGÜTÜ VARSA KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLİYOR”

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor. 
Elazığ’ı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Başkanlığında düzenlenen Yerel Yönetimler İstişare Toplantısına katılan Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, seçim çalışmaları kapsamında Vali Fahribey Caddesi, Bosna Hersek Bulvarı ve Kapalı Çarşı’da esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek 14 Mayıs seçimleri için destek istedi. 

Sanayi Mahallesinde bulunan Sanayi Sitesinde de esnaf ziyareti yapan Öz, kendisine yoğun ilgi gösteren esnaf ve vatandaşlara teşekkür ederek sorun ve taleplerini dinledi. 

Kültürpark Mamurat-ül Aziz Salonu’nda düzenlenen ‘Birlik ve Beraberlik Toplantısı’na katılan Öz yaptığı konuşmada, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekerek, “Nerede bir terör örgütü varsa Kılıçrdaroğlu’nu destekliyor. Bakıyorsunuz Amerika’ya aynı şekilde, bakıyorsunuz İsrail’e aynı şekilde. Yani bu memleketi ne kadar sevmeyen adam varsa, bu memleketin güçlü ve tam bağımsız bir ülke olmasını istemeyen ne kadar kurum, kuruluş, ülke, dernek, vakıf varsa, FETÖ’sünden, PKK’sına ne kadar adam varsa herkes Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında. Elhamdülillah 21 yıldır, eser ve hizmet siyaseti diyerek milletine hizmet etmiş bir liderimiz var. Bu seçim bir kader seçimidir. Türkiye Cumhuriyeti için bir dönüm noktasıdır. Sizlerden ricam bu işin vatan, millet, devlet meselesi olduğunu görelim. Başta Recep Tayyip Erdoğan’a, sonra milletvekili arkadaşlarımıza sahip çıkın. Rabbim bizleri muzaffer eylesin, mahcup eylemesin.” diye konuştu.

AdminAdmin