GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-04-2021 15:27

ANADOLU DİJİTAL BİLİŞİM BULUŞMALARI YAPILDI

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Gelişim Akademi ile Harput Ajans işbirliğinde Anadolu ”Dijital” Bilişim Buluşmaları kapsamında “YENİ GERÇEKLİKTE: İŞ DÜNYASINDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM” vebinarı çok sayıda kurum ve uzman katılımcı ile gerçekleştirildi. Üç oturum halinde gün boyu süren etkinliğin açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, iş dünyasında var olmak isteyen tüm işletmelerin bu dönüşüme ayak uydurmasının artık zorunluluk haline geldiğini söyledi.

ANADOLU DİJİTAL BİLİŞİM BULUŞMALARI YAPILDI
"

Elazığ TSO Gelişim Akademi ve Harput Ajans işbirliği ile gerçekleştirilen Anadolu Dijital Bilişim Buluşmaları organizasyonu kapsamında yapılan “Yeni Gerçeklikte: İş Dünyasında Dijital Dönüşüm” vebinarının ilk oturumuna konuşmacı olarak, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Logo Dijital Dönüşüm Genel Koordinatörü Süheyla Özgül,Acmeno CEO’su Suat Baysan, Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gonca Telli Yamamoto ve Harput Ajans Genel Koordinatörü Zakir Özbey katıldı.

 

Arslan: İş dünyası ve kurumlar için dönüşüm süreci artık kaçınılmaz olmuştur

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan organizasyonun açılışında yaptığı konuşmada, dijitalleşme sürecinde çok hızlı bir dönüşüm süreci yaşandığını ve bunu pandemi döneminde tüm işletmelerin ve kurumların yakından gördüğünü ifade etti. Başkan Arslan konuşmasında, “Dijitalleşme ve dijitalleşme süreci işletmelerin ve kurumların faaliyetlerinde, iş yapış biçimlerinde köklü değişimler yaratmakta. Şirketlerin üretim metotlarından müşteri beklentilerine, dağıtım kanallarından iş yapış süreçlerine kadar hemen her şeyi değiştirmekte.

Şirketler dijitalleşme sayesinde, bilginin üretimi ve işlenmesinden karar alma süreçlerine ve yeni pazarlara erişime kadar birçok alanda büyük kazanımlar elde etmekte. Bizim gibi Meslek Örgütü veya Sivil toplum kuruluşları açısından bakıldığında da durum hiç farklı olmadı.

Dijitalleşme yoluyla çalışan sivil toplum örgütleri ulusal ve uluslararası düzeyde farkındalık oluşturdu. Koronavirüs salgınının tüm dünyayı etkilemesiyle hızlıca çevrimiçi uygulamalara geçiş yapan STK’lar; eğitim, seminer, toplantı ve benzeri etkinliklerini devam ettirebilme şansı yakaladı.

Bu süreçte sahaya inemeyenler farkındalık çalışmalarını kamuoyuyla dijital iletişim yoluyla paylaşabildi. STK’ların sürdürülebilirlik ve gelişmelerinin en büyük yardımcısı, dijital dönüşümü sağlayabilmeleri oldu. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu süreçte başta Yönetim Kurul, Meclis ve Meslek Komite toplantılarımızı aksatmadan dijital platformda son derece verimli şekilde gerçekleştirdik ve bu süreç devam ediyor.

Yine aylık ortalama olarak 10 civarında dijital platformda eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerimizle üyelerimize destek olmaya gayret ediyoruz.

Ülkemizde e-Belge hizmetini en hızlı başlatan sayılı odadan biri olduk. Üyelerimizin bu zor günlerde hem kendi hem de toplum sağlığını tehdit etmeden bulunduğu ortamda bir çok belgemize ulaşma imkanı sağladık"dedi.

AdminAdmin