GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-09-2022 13:13

Anadolu Eğitim Derneğinden Hijyen Eğitimi

Anadolu Eğitim Derneği Tarafından Dernek üyelerinin eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen ve yardımcı hizmetler personeline yönelik “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği” kapsamında eğitim programı düzenledi.

Anadolu Eğitim Derneğinden Hijyen Eğitimi

Yapılan Eğitim Programına Anadolu Eğitim Derneği Başkanı Hasan Uzun ve Başkan Yardımcısı Mehtap Öztürk katıldı.

Eğitim hakkında bir açıklamada bulunan Anadolu Eğitim Derneği Başkanı Hasan Uzun, “Biz inanç olarak da 'Temizlik İmandan gelir' gibi güzel bir deyişle temizliğin önemine dikkat çekilmiş bir topluluğuz. Okul çalışanlarımızın hijyen kuralları hakkında bilgi sahibi olmaları ve gerek çalışanların gerekse öğrencilerin sağlıklı bir ortamda bulunmalarını sağlamak olduğu belirtildi.

 

Eğitimde; çalışan personellerimize hammaddenin kabulünden öğrencilere sunulmasına kadar geçen aşamalarda uyulması gereken kurallar slayt gösterisi halinde anlatıldı. Personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, okul çalışanlarının uyması gereken hijyen kuralları, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdanın bozulması ve bozulma sebepleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler ile okul gıdası konularında Elazığ Halk eğitim merkezi eğitmeni Erkan Demiri tarafından sunum eşliğinde kapsamlı bilgilendirmeler yapıldığını ifade ederek eğitime 50 kursiyerin katılım gösterdiğini söyledi. Başkan Uzun her kurum ayrı ayrı başvursaydı uzun zaman alacaktı Derneğimiz sayesinde kısa süre eğitimlerimiz tamamlandı. Birlikte dirlik ve başarı var birlikte kurumlarımızın hizmet içi eğitimlerini birlik ve beraberlik içinde vererek zamanda kazanacağız hemde tasarruf edeceğiz dedi.

Başkan Uzun, eğitimlerin verilmesinde, bizlerin hep yanında olan ve desteklerini esirgemeyen Halk Eğitim Müdürümüz Kenan Tabar’a ve Müdür Yardımcımız Sedat Buran’a teşekkür ederiz dedi.

AdminAdmin