GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-08-2021 11:56

Bahşi'den eğitim kurumlarını ziyaret

Eğitim Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Elazığ'da yapımı devam eden ve tamamlanan eğitim kurumlarını ziyaret ederek bir takım incelemelerde bulundu.

Bahşi'den eğitim kurumlarını ziyaret
"

İncelemeler sonucu değerlendirmelerde bulunan Bahşi şöyle konuştu; 

"24 Ocak depreminden sonra ilimizde 30’un üzerinde okulumuz hasar görmüş ve bu okulların yıkımına geç de olsa başlanmıştır. Hasar gören okullarımızın yerine hem hayırseverlerimizin yardımları hem de devletimiz eliyle yeni okullar planlanmıştır. Bu okullardan bazıları bitirilip teslim edilmiş, bazılarının inşaatları ise halen devam etmektedir. Fakat depremin üzerinden neredeyse 2 yıl geçmiş olmasına rağmen bu okulların çoğu hala teslim edilememiştir. Yeni Milli Eğitim Bakanımızın ikili öğretime karşı olduğunu ve tam gün eğitime geçilmesi noktasındaki iradesi karşın Elazığ'daki okulların mevcut fiziki şartlarının tam tersi bir durumda olduğunu belirtmek isterim.


Özellikle Öğretmenevi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Dr. Kadir Gökalp Anaokulu’nun bulunduğu arsa kent meydanı yapılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğünden alınmıştır. Bu arsanın yerine Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin otopark kısmına butik bir anaokulu yapma sözü vermilştir. Yapılacak 16 derslikli butik anaokulunun belediye tarafından sadece % 75’i karşılanacak şeklinde protokol imzalandığı kamuoyu ile paylaşılmıştır. Alınan kocaman arsanın yerine sadece bir anaokulu ve üstelik sadece % 75’inin yapılması Milli Eğitim adına yeterli olmamıştır. Çünkü başka illerden okul yapımı ile ilgili haberler aldığımızda ilimiz adına üzülüyoruz. Örneğin Sivas Belediyesi Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait 18 derslikli okulu yıkarak aynı yerde 24 derslikli, kapalı otopark, spor salonu ve sosyal tesisleri bulunan bir kompleks yapılacağını valilik sitesinden resmi olarak yayınlamıştır. Yine Trabzon'da 70 yataklı Öğretmenevi yerine 150 yataklı anahtar teslimi Öğretmenevi ve 36 Derslikli Bir Okul Binası Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmış ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmiş. Bu gibi örnekleri duyunca bizim ilimizde neden işlerin farklı yürüdüğünü ve eğitim öğretimin neden ötelendiğini anlayamıyoruz. Sadece bu da değil. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, okul binası ve spor salonu ile tam teşekküllü bir eğitim kampüsüydü. Mevcut okul binası ve spor salonu yıkılarak bu okulumuz geçici olarak Atatürk Anadolu Lisesinde hizmet vermektedir. Okulumuzun mevcut yerinin kent meydanı için verilmesi ile Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi önümüzdeki dönemde eski Eğitim ve Araştırma binasında hizmet verecek. Bugün gidip bu binayı kontrol ettik ve çalışmaları yerinde gördük. Yapılan çalışmalar bitme aşamasına gelmiş fakat eğitim öğretim için hiç de sağlıklı bir ortam olmadığını gördük. Spor salonu, eğitim binası ve sosyal donatılarıyla tam bir okul olan Mehmet Akif Ersoy Lisesi şimdilerde hastaneden bozma bir binaya mahkum edilmiş durumda. Bir de şunu çok merak ediyoruz. Yaklaşık 2 yıla yakındır okullar uzaktan eğitim yolu ile eğitim öğretime devam ederken ve 2021 Mayıs sonu itibariyle fiili olarak okullar boş iken güçlendirme çalışması başlatılmıyor. Şimdi okulların açılmasına 2 hafta kala birçok okulda güçlendirme çalışması başlatılıyor. Bu okullar Eylül başında eğitim öğretime nasıl başlayacak? Bu güçlendirme takvimi Haziran ayı başında başlayıp Ağustos ayının sonunda bitecek şekilde planlanamaz mıydı? Bu gelişmeleri maalesef üzülerek takip ediyor, İçler acısı durumumuzu kamuoyunun takdirine bırakıyorum"

AdminAdmin