GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-03-2022 16:16

Bakan Özer: 'Kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime devam ediyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, programı kapsamında Elazığ'a gelerek açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam ettiklerini belirterek,"Eğitim sistemimizde bulunan 855 bin dersliğin hiçbirisi yüz yüze eğitime ara vermeden eğitim-öğretime devam ediyor"dedi.

Bakan Özer: 'Kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime devam ediyoruz'
"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, programı kapsamında Elazığ'a geldi. İlk olarak Bahçekapı ilkokulunu ziyaret eden Özer, yapılan kütüphanenin resmi açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Elazığ Valiliğine gelen Bakan Özer şeref defterini imzaladıktan sonra basın açıklamasında bulundu.

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamada şunları söyledi,"6 Eylül'de başlamış olduğumuz 2021-2022 eğitim öğretim yılına kararlı bir şekilde yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Allah'a şükür şu ana kadar 1. Dönemi nasıl yüz yüze eğitim ile kapattıysak 2. Dönemi de 7 Şubat'ta başlayan 2. dönemi de aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz. Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanlığı kurallarda mart ayı itibariyle bir değişiklik yaptı. Artık okulların bahçesinde maskeler kullanılmıyor sadece okul ortamında maske kullanılıyor. Aynı zamanda herhangi bir iki vaka olduğu zaman artık sınıflarda yüz yüze eğitime ara vermiyoruz. Artık bundan sonra eğitim sistemimizde bulunan 855 bin dersliğin hiçbirisi yüz yüze eğitime ara vermeden eğitim-öğretime devam ediyor. Hakikaten bu bir buçuk yıl aradan sonra tüm öğretmenlerimizle birlikte, öğrencilerimiz ile birlikte başardığımız çok büyük bir başarı hikayesi. Allah'a şükür bu dönem bir buçuk yıl aradan sonra hiçbir eğitime ara vermeden yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam ettik. Ben bu vesileyle her gittiğim yerde teşekkür ettiğim gibi Elazığ'ımızdaki tüm öğretmenlerimize de çok teşekkür ediyorum. Maskeyle ders anlattılar, aşılama olanları gerçekten ülke ortalamasının çok üzerinde seyretti, öğrencilerimi Elazığ'daki öğrencilerimize çok teşekkür ederim maskeleri ile ders dinlediler ve velilerimize çok teşekkür ederim okullarda çocukların kurallara uyması noktasında sürekli destek verdiler çocuklarına ve başarılı bir şekilde bu süreci bu noktaya getirdik. İnşallah bundan sonra da hiç bir sıkıntı olmadan bu dönemi bitireceğiz"

AdminAdmin