GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-06-2021 13:38

Bakan Yardımcısı Tunç, Elazığ'da

Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a geldi. Sektör toplantısına katılan Tunç, kuraklıktan etkilenen alanlarda gerekli tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek kayıp ve hasarların ilgili yerlere iletileceğini söyledi.

Bakan Yardımcısı Tunç, Elazığ'da
"

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gelen Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, program kapsamında ilk olarak sektör temsilcileri ile buluştu. Su ürünleri toplantı salonunda yapılan etkinliğe Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Nuri Yılmaz, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Engürülü, HAYGEM Islah Ve Geliştirme Daire Başkanı Adem Bölükbaşı, BUGEM Çayır Mera Ve Yem Bitkileri Daire Başkanı Davut Özgür ve sektör temsilcileri katıldı. Yapılan konuşmaların ardından sektör temsilcileri, yaşanan sorunları ve isteklerini Bakan Yardımcısı Tunç'a iletti.
 

Tarım Ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, kuraklıktan etkilenen alanlarda gerekli tespit çalışmalarının köy bazlı yapılıp parsel bazında da çalışmaların sürdüğünü belirterek her parseldeki kayıp ve hasarların ilgili yerlere iletileceğini söyledi. Bakan Yardımcısı Tunç, konuşmasına şöyle devam etti," Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi dekar başına 100 liraya kadar hasar tazmin ödemeleri üreticilerimize yapılacak. Ayrıca Tarsim kapsamında sigortalı olan alanlarda Tarsim Bölge Müdürümüz gerekli çalışmayı yapıyor. Onlarla alakalı ödemeler de üreticilerimize yapılacak. Daha önce borç ertelemeleri ile alakalı çıkan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin gereği olarak borç erteleme ve bugün kanunlaşan diğer borçların yapılandırılmasıyla alakalı da çalışmalar devam ediyor. Bununla alakalı üreticilerimiz müracaatlarını yaparsa hem borçların yapılandırılması hem de geri ödemelerin yapılandırılması konusunda gerekli duyarlılığı hükümetimiz gösteriyor. İnşallah sizlerin memnuniyetini sağlayacak sonuçlara ulaşacak diye ümit ediyoruz. Pandemi ve kuraklığın oluşturduğu tahribatın hepsini kaldırmak mümkün değil ama nispeten rahatlatma imkanı ve tarımsal faaliyetin devamını sağlayabilirsek amacımız odur. Bu amaç doğrultusunda İnşallah verilecek hasar tazminatlarının yeni dönemin tarımsal faaliyeti için can suyu olarak kullanılmasını ümit ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde hiçbir parsel boş kalmadan yeniden üretime devam edeceğimizi ümit ediyorum"

AdminAdmin