GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-03-2023 14:14

Başkan Alan: Kadın, sabrın, umudun, sevginin ve fedakarlığın sembolüdür

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Alan: Kadın, sabrın, umudun, sevginin ve fedakarlığın sembolüdür

“Toplumun temeli aile, ailenin temeli kadındır.” ifadeleriyle kadın olmanın önemini vurgulayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Bugün, kadınların yaptıkları çalışmaların, aldıkları kararların ve sahip oldukları gücün kutlamasıdır. Kadınlar, dünyanın dört bir yanında siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatta etkili rol oynarken, toplumun her kesiminde değişim yaratıyorlar. Bu özel gün, kadınların güçlerini ve mücadelelerini kutlamak için bir fırsat sunuyor ve toplumsal cinsiyet eşitliği için daha fazla çalışmamız gerektiğini hatırlatıyor. Bu özel günü kutlamak için tüm kadınları selamlıyor, onların güçlerine ve cesaretlerine saygı duyuyorum.”

Kadın demek bereket demektir. Kadın sabrın, umudun, sevginin, fedakârlığın sembolüdür. Kadınlara değer verilen toplumlarda hoşgörü vardır, barış vardır, huzur vardır. Kadın güçlüyse aile güçlüdür, toplum güçlüdür. Bu yüzden hayatımızın her alanında kadınlarımızın gücüne, vicdanına ve aklına ihtiyaç vardır.

Ev hanımından esnafına, muhtarından bürokratına, sanatkârından sanatçısına, doktorundan memuruna, gazetecisinden akademisyenine kadar kadınlarımız hayatımızın her alanında alın teri dökmekte, değer üretmektedir. Bizler “Cennet anaların ayakları altındadır.” anlayışındaki bir medeniyetin evlatlarıyız. Kadınlarımıza tüm gücümüzle destek olup, değer vermeliyiz ki nesillerimiz Allah’a, Vatan’a, Millet’e hayırlı olsun.” Dedi.

AdminAdmin