GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-05-2022 17:23

Başkan Arslan: Geleceğimizi riske atmadan bugünden sigortalayalım

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan 23 - 29 Mayıs tarihleri arasında icra edilecek olan Sigorta Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mali varlıkların ve ticari risklerin sigortalanmasının önemine dikkat çeken Başkan Arslan; “Türk sigortacılık sektörü, geldiği nokta itibariyle her türlü riskimizi koruyacak, ihtiyaçlarımıza cevap verecek durumdadır” dedi.

Başkan Arslan: Geleceğimizi riske atmadan bugünden sigortalayalım
"

Sigortaya olan ihtiyaç her zaman artmaktadır…

Başkan Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ülkelerin gelişmişlik seviyesini belirleyen en önemli unsurlardan biri o ülkedeki sigorta bilinci ve sigortacılık sektörünün gelişim düzeyidir. Türkiye, özel sektör merkezli büyüyen bir ekonomiye sahiptir. Ülkemizde özel sektörün gelişimi, kurumsallaşması ve sürdürülebilir büyümenin sağlanabilmesi için mali varlıkların ve ticari risklerin sigortalanması gerekmektedir. Türk sigortacılık sektörü, geldiği nokta itibariyle her türlü riskimizi koruyacak, ihtiyaçlarımıza cevap verecek durumdadır. Sektör; Özel Riskler Yönetim Merkezi, Sigorta Tahkim Komisyonu, DASK, Tarsim, Bilgi, Gözetim ve Eğitim Merkezleri gibi diğer ülkeler tarafından da gıpta ile bakılan, örnek alınan güçlü ve nitelikli kurumlara sahiptir.

Pandemi süreci, iklim değişikliği, küresel alanda ekonomik ve siyasi dalgalanmalar ile komşu ülkelerdeki karmaşa sigortaya olan ihtiyacımızı her geçen gün daha da artırmaktadır. Diğer yandan, sigorta risk gerçekleştiğinde alınabilen bir ürün değildir. Bu nedenle, geleceği bugünden sigortalayalım birikimlerimizi, değerlerimizi riske atmayalım.

Unutmayalım ki; büyük yatırımlar küçük birikimlerle yapılır. Tasarruflarımızı yatırıma dönüştüren Bireysel Emeklilik Sisteminde %30 oranında önemli bir devlet katkısı sunulmaktadır. Bu sistem sayesinde sermaye birikimimiz artmakta, girişimciler, yatırımcılar ihtiyaç duydukları uzun vadeli finansmana daha kolay ve ekonomik yoldan ulaşabilmektedirler. Bireysel Emeklilik Sistemindeki gelişim sayesinde büyümenin finansmanı kolaylaşacak böylece istihdam ve yatırımlar artacaktır. Bu sistemle vatandaşlarımızın tasarrufları büyürken, gelecekleri de güvence altına alınacaktır.

TOBB çatısı altında Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) ve Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK) bünyesinde örgütlenen acenteler ve eksperler, Türkiye’deki sigorta sektörünün sağlıklı bir şekilde gelişmesine önemli katkılar yapmaktadırlar.

Bu vesileyle, sigortacı üyelerimizin sorunlarını her ortamda gündeme taşıyarak bunların pek çoğunun çözülmesini sağlayan 14 Meslek Komitemizi ve TOBB çatısı altında İlimiz sigorta sektörünü temsil eden üyelerimizi kutluyor, sağlıklı, huzurlu günler diliyorum” dedi.

AdminAdmin