GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-01-2023 10:30

Başkan Bal'dan 24 Ocak Depremi Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Bal'dan 24 Ocak Depremi Mesajı

Başkan Bal, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"24 Ocak 2020 tarihinde saat 20:55'te meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti. Üzücü deprem felaketinin ardından 3 yıl geçmesine rağmen hala acısını ilk günkü gibi hissediyoruz.

Geçen bu süreçte devletimiz var gücüyle  hemşerilerimizin yanında oldu, yaraları en hızlı şekilde sardı.

Ancak, giden canları geri getirmek mümkün olmadığı için, her zaman depreme ve doğal afetlere karşı daha duyarlı ve bilinçli olmamız gerçeğini ortaya koymuştur.  Şüphesiz ki ülkemiz, dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmaz olacaktır. Elazığ depreminden çıkarılması gereken en önemli husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir. Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkânlarını kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazırlıklı olmamız ve yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; böyle bir felaketin ve acının şehrimizde ve ülkemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden hemşehrilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum"

AdminAdmin