GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-09-2022 21:37

Başkan Hisarcıklıoğlu: "29 Ekim'de TOGG fabrikasını açıyoruz"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Türk insanının 120 yıllık hayali, 60 yıl önce yarım kalan bir rüyamız vardı, Türkiye'nin otomobili. Bu görevi üstlendikten sonra Allah nasip ederse 29 Ekim'de hep beraber TOGG fabrikasını açıyoruz" dedi.

Başkan Hisarcıklıoğlu:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Elazığ'a geldi. Valilik ve belediyeyi ziyaret ettikten sonra Dumandağ Vakfı'nın açılışına katılan Hisarcıklıoğlu daha sonra biyogaz tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Hisarcıklıoğlu son olarak bir otelde, ekonomiye değer katanlar ödül törenine katıldı. Programda, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve il protokolü tarafından ekonomiye değer katan başarılı iş insanlarına plaket takdim edildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Cemil Çiçek, Eski Tarım ve Orman Bakanı Kutbettin Arzu eşlik etti. 

 

Burada açıklamalarda bulunan Türkiye Odalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Eskiden yıllar süren ticari davaların sonuçlanması, artık Sayın Cemil Çiçek'in Adalet Bakanlığı döneminde başlattığı odalarımızın gerçek temsilcisi olduğu için artık arabuluculuk ve tahkim merkeziyle üyelerimizin sıkıntılarının bir an önce çözülmesi sağlanmaktadır. Nasıl olmaktadır? Mahkemedeki bir davamız minimum birinci ve ikinci derece mahkeme ile 4 yıl sürerken şimdi odamızın bünyesinde faaliyete geçen sağolsun sayın bakanımızın vizyonuyla 3 ayda davanız bitecek. Yani alacağınızı 4 sene sonra değil 3 ay sonra alacaksınız. Sokağa çıkma yasağının başladığı yüz yılın salgını, hayatımızda görmediğimiz bir salgınla karşı karşıyaydık. Ne yapacağımızı bilmiyorduk ama Elazığ dahil 365 oda ve borsamız görevinin başındaydı. Üyelerin sıkıntısını, derdini her gün bana bildirdiler. Bende gece 21.00'a kadar topladım ve ilgili bakana, Cumhurbaşkanımıza, ilgili bürokrata, bunu çözecek kimse ona ilettim. Şunu gururla söyleyeyim, pandemi döneminde bana 220 tane talebiniz olmuş. 220 talebin yüzde 97'si ama öyle ama böyle çözüldü"diye konuştu.

 

"29 Ekim'de TOGG fabrikasını açıyoruz"  

Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, konuşmasının devamında,"Huzur oldumu istihdam ve yatırım başlar. Şu anda bölgelerimize bakıyorum. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden herkes bizden Cumhurbaşkanımıza söyleyin de yeni OSB arazisi geliştirsin. Yeni OSB istiyorlar. Bu neyin göstergesi? Yatırım iştahının göstergesi. Huzur oldu mu ticaret, ticaret oldu mu zenginlik. Bu kapsamda Allah'a çok şükür buralarda bir yatırım iştahı var haberiniz olsun. Ben bunu Ankara'da görüyorum. Türk insanının 120 yıllık hayali, 60 yıl önce yarım kalan bir rüyamız vardı, Türkiye'nin otomobili. Bu görevi üstlendikten sonra Allah nasip ederse 29 Ekim'de TOGG fabrikasını açıyoruz"ifadelerini kullandı.

AdminAdmin