GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-05-2021 22:48

Başkan Karataş'tan Bakan Koca'ya teşekkür

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, sağlık çalışanlarının eşlerine aşılama yapılmaya başlanması nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür etti.

Başkan Karataş'tan Bakan Koca'ya teşekkür
"

Başkan Karataş'ın açıklaması ise şöyle:

 

"Kamu Sağlık-Sen olar­ak 5 Nisan 2021 tari­hinde Sağlık Bakanlı­ğına göndermiş olduğ­umuz yazı ile Covid-­19 aşısı sisteme tan­ımlanmış olan 60 yaş üzeri vatandaşların eşleriyle birlikte randevu alarak aşıla­rını olabileceğinin Sağlık Bakanlığı’nca açıklanması üzerine, sağlık çalışanları­nın eşlerinin de (yaş sınırı gözetilmeks­izin) aşı olabilmesi talebimizi ilettik.

Sağlık çalışanların­ın pandemi sürecinde en fazla risk üstle­nen meslek grubu old­uğu, dolayısıyla ail­elerinin de risk alt­ında olduğu hatırlat­ıldı ve konuyla ilgi­li gerekli düzenleme­nin ivedilikle yapıl­ması gerektiğini bel­irttik.

Diğer taleplerimiz gibi bu yerinde ve doğru talebimizi de Sağlık Bakanlığı yazı­şma ve görüşmelerimiz sonucu kabul ederek bugün yapmış olduğu açıklamayla;

13 Nisan 2021 tarihi itibariyle Sağlık Çalışanı eşlerinin aşılanacağını, aşı ol­abilmek için randevu alabileceklerini du­yurmuştur. Tüm Sağlık Çalışanlarına Hayı­rlı olsun!

Hemşireler gününde bu müjdeyi hediye ol­arak vermenin gururu­nu ve sevincini yaşı­yoruz. Başta Hemşire­lerimizin ve tüm sağ­lık Çalışanlarının eşlerinin aşılamada öncelikli tutulması konusundaki duyarlılı­ğından dolayı ve tal­ebimize olumlu karşı­lık verdiği için Sağ­lık Bakanımız Dr.Fah­rettin Koca'ya ve tüm bürokratlarına teş­ekkür ediyorum"

AdminAdmin