GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-05-2021 11:00

BAŞKAN SARAÇ;MESCİDİ AKSA'DA İBADET EDEN FİLİSTİNLİLERE YAPILAN SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUM

İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ahmet Saraç Kınama mesajı yayınladı.

BAŞKAN SARAÇ;MESCİDİ AKSA'DA İBADET EDEN FİLİSTİNLİLERE YAPILAN SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUM
"

Başkan Saraç açıklamasında, Ramazan gibi mübarek bir ayda Mescidi Aksa gibi kutsal bir mekanda ibadet ile meşgul olan masum Filistin’lilere tüm insanlık değerlerini alt üst ederek yapılan, İsrail saldırısını nefretle kınıyorum dedi.

Filistin toprakları ve Kudüs’te, 1947 yılından bu güne kadar devam eden İsrail işgali, her geçen gün baskı, şiddet, zulüm ve terörünü artırarak devam etmektedir. Kendi topraklarında yaşam mücadelesi veren Filistinli masum insanlar, İsrail'in yıllardır devam eden, katliamlarına, şiddetine ve sürgünlere maruz bırakılmıştır.

En son Mübarek Ramazan ayında ve Kadir Gecesi gibi İslam ümmeti için önemli bir gecenin Arefesinde, Mescidi Aksa olarak bilinen İslam’ın ilk kıblesi olan kutsal mekânda, masumane bir şekilde namaz kılmakta olan Müslümanlara saldıran, Mescidi Aksanın içine girerek silah kullanan ve cemaate şiddet uygulayan zalim İsrail devleti hiç bir insanlık değerini tanımadığını tüm insanların gözü önünde bir kez daha göstermiştir.

 

Tüm İslam ülkelerini ve Dünya Devletlerini zulüm de ölçü tanımayan İsrail’e karşı bir araya gelerek insan hakları ve adaletin sağlanması adına dur demelerini bekliyorum. Şayet bunu yapmazlar ise tarih önünde de, gelecek nesillerine de izahat veremeyeceklerdir.

İsrail devleti bu zulmün ve haksız işgalin hesabını hem tarih önünde hem de İslam ümmetine ağır bir şekilde verecektir. Er geç işgal ettiği kutsal topraklardan sonsuza dek kovulacaktır dedi.

AdminAdmin