GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-05-2021 10:21

Başkan Uslu'dan Sahte Leblebi Uyarısı

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, sahte Ağın Leblebisine karşı uyarıda bulundu.

Başkan Uslu'dan Sahte Leblebi Uyarısı
"

Başkan Uslu, katıldığı programda yaptığı açıklamada, farklı yöntemlerle üretilen leblebinin Ağın leblebisi adı altında piyasaya sürüldüğünü, tüketicilerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Hakiki Ağın Leblebisinin Ağın ilçesinde üretildiğini belirten Başkan Uslu, ucuz fiyatlarla satılan Ağın Leblebilerine itibar edilmemesini istedi. 

Başkan Ali Uslu, şu açıklamalarda bulundu:

"Leblebi konusunda kanayan yaramız var. Üreticilerimizin bir sıkıntısı var. Ağın leblebisini Ankara'ya götürdüğümde arkadaşlarımız 'Falanca yerden Ağın leblebisi aldım, dişimi kırdım, senin getirdiğin leblebi gibi değil' gibi şikayetler aldım. Radyo reklamlarını dinliyoruz, 9,90 TL'ye Ağın leblebisi satıyorlar. Öyle bir şey yok. Kimse kimseyi kandırmayacak. Bu leblebinin nohutunu üreticimiz 7-8 Lira'dan alıyor. Bunu sınıflandırıyor. Elek altını kesinlikle kullanmıyor. Dolasıyla bunun kilogramı 11-12 Liraya geliyor. Şimdi soruyorum; 9,90 TL'ye bunu nasıl satıyorlar. Meşakkatli bir iş. Bunun kumu olmazsa olmazımız. Soda ve karbonat içerikli özel bir kum. Şimdi Elazığ'da yapılan leblebi sıvak kumuyla yapılan leblebi. Bize buradan Elazığ esnafı illaki kızacaktır ama, Allah rızası için bizim coğrafi işaret belgeli ürünümüzün tadını, lezzetini bozarak gerek ilimizde, gerekse il dışındaki hemşehrilerimize ulaştırılmasın. Buyursun gelsinler biz kendilerine yardımcı olalım, Ağın'da üretsinler. Ağın'da istihdam yapsınlar ve Ağın kumuyla, Ağın nohuduyla yapsınlar." 

AdminAdmin