SPOR
Giriş Tarihi : 24-03-2021 13:05

BİR BAŞARI HİKAYESİ: BİREVİM ELAZIĞ İL ÖZEL İDARE

Tarihinde ilk kez Eurocup Women’a katılan Birevim Elazığ İl Özel İdare, çeyrek finalde Macaristan ekibi KSC Szekszard 77-67 yenilerek Eurocup Women’a veda etti.

BİR BAŞARI HİKAYESİ: BİREVİM ELAZIĞ İL ÖZEL İDARE
"

2010 yılında kurulan Elâzığ İl Özel İdare Spor Kulübü, 2014-2015 sezonunda ilk olarak maçlarını Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde oynadı. Potanın Perileri, daha sonra Türkiye Kadınlar Basketbol ligi kurulunca (TKBL) ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından bu lige davet edildi. 2018-2019 yılında ise 3. senenin sonunda Playoff şampiyonu olarak süper lige çıktı. Ancak, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da 6,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında 41 kişi hayatını kaybetti ve binlerce bina hasar gördü. Depremin yıkıcı etkileri ve artçıları devam ederken takım, maçlarını Ankara’da oynamak zorunda kaldı. Talihsizliklerin ardı arkası kesilmezken Birevim İl Özel İdare, gösterdiği üstün başarı sonucu, Eurocup Women’a katılmaya hak kazancı. Türlü sıkıntılarla ve sakatlıklara mücadele eden takıma geçtiğimiz yıl temmuz ayında Mustafa Alpay başkan olarak seçildi. Başkan Alpay, seçildikten ve yönetim kurulunu oluşturduktan hemen sonra WNBA’dan pek çok yıldız oyuncuyu transfer ederek takımı güçlendirdi. Bir yandan Harbelife Nutrition Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele veren Birevim İl Özel İdare diğer yandan Eurocup Women’a da hazırlandı. Fakat; sakatlıklar ve covid-19 takımın yakasını bir türlü bırakmadı. Aziz Akkaya’nın da takımın Baş Antrenörü olmasıyla birlikte kadınlar süper liginde ardı ardına galibiyetler alarak Elazığ’ın yüzünü güldürdü. Kulüp, ayrıca Eurocup Women Ligi’nde Çekya Cumhuriyeti’nde oynanan maçlarda 3 te 3 galibiyet alarak Son 16’ya kaldı. Takım, Bellona Kayseri’yi yendikten sonra Eurocup Women’da kalan tek Türk takımı olarak çeyrek finale yükseldi. Tarihinde ilk kez Eurocup Women’a katılan Birevim Elazığ İl Özel İdare, çeyrek finalde Macaristan ekibi KSC Szekszard 77-67 yenilerek Eurocup Women’a veda etmişti.

“HİÇBİR ZAMAN PES ETMEDİK”

Doğu Anadolu’dan Avrupa’ya kadar süren Birevim İl Özel İdare’nin başarı hikayesiyle ilgili konuşan Başkan Mustafa Alpay şunları kaydetti: “Biz göreve geldiğimizde transferin kapanmasına çok az bir süre kalmıştır. Bir ay sonra lig başlayacaktı. Hızlıca ekonomik durumu toparlayıp transferleri yaptık ve takımı lige yetiştirdik. Sonrasında çok ciddi sakatlıklar ve saha içi başarısızlıklar yaşadık. Hiçbir zaman pes etmedik. Var gücümüz ile çalıştık. Haftanın üç gününü Elazığ’da geçirdik. Bunun neticesinde yaptığımız transferler ile Eurocup’te çeyrek finale kaldık. Yarı finale de kalabilirdik ancak; bariz hakem hatalarına şansızlarımız da eklenince yarı finale kalamadık. Elazığ’da böyle bir başarının yaşanması ve kadın basketbolunun olması Elazığ’ın modern yüzünü yansıtıyor. Şehrimize hizmet etmekten dolayı mutlu ve gururluyuz. Ömrümüz el verdiğince hizmet etmeye de devam etmekte kararlıyız.”dedi.

LİG’DE ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

Sezon başından beri lig mücadelesi içinde ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Alpay: “Beşiktaş galibiyeti ile ligi 10 galibiyet ile tamamladık. Önümüzdeki sezonda süper ligde yer alarak Elazığ’ı temsil etmeye devam edeceğiz. Bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı Sayın Valimize, Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi’ye, Genel Müdür Mahir Orak’a ve kulübümüzün Genel Sekreteri Av. Ahmet Doğuş Cantürk beye teşekkür ederim. Bu

başarı tüm Elazığ’ın başarısıdır. Tüm şehir daha büyük başarılar için bu kulübü sahiplenmedir “ifadelerini kullandı.

AdminAdmin