GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-05-2021 18:48

Birlik Vakfı 36 Yaşında

29 Mayıs 1985'te kurulan Birlik Vakfı, faaliyetlerini sürdürüyor. 36. Yıldönümü nedeniyle Elazığ Şube Başkanı Eray Şimşek, bir açıklama yayınladı.

Birlik Vakfı 36 Yaşında
"

Başkan Şimşek'in açıklaması ise şöyle:

"29 Mayıs 1985 yılında kurulan Birlik Vakfı’nın gayesi; Geleceğin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü ilmi seviyesi yüksek, çağdaş bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmaktır.

 

Vakfımız, Vakıf senedi doğrultusunda çaba sarf ederek, üniversite gençliğinin ihtiyaçlarını gidermek için her yıl burs ihtiyacı olan öğrencilere burs imkânı sağlamaktadır.

 

Bunu gerçekleştirmek için 1985 yılından bugüne kadar her yıl ihtiyaç sahibi ve başarılı üniversite öğrencileri burs komisyonuz tarafından seçilerek, 8 ay boyunca düzenli burs dağıtımları yapılmaktadır.

 

Kültürel ve eğitim faaliyetlerimiz de her yıl olduğu gibi düzenli olarak devam etmektedir. Vakıf senedi doğrultusunda Cumartesi günleri yapılan haftalık konferanslar ilim ve bilim adamları tarafından verilmektedir. Çeşitli dil ve el sanatları kursları açarak sene sonlarında düzenlenen sergilerde kursiyerlerin eserleri de sergilenmektedir.

 

Aynı zamanda kuruluşumuzdan bugüne kadar her yıl Ramazan ayı boyunca verilen iftar yemekleriyle çoğunluğu Üniversite öğrencisi olmak üzere 400 kişiye iftar vermekteyiz. Her Ramazan’ın İlk Cumartesi günü düzenlenen Ananevi İftarlarımızı devlet büyüklerimizin katılımlarıyla yoğun bir kalabalık ile gerçekleştiriyoruz. Ramazan iftarlarında hanımlar ve çocuklar iftarı da gerçekleştiriyoruz.

 

Vakfımız şu an 55 ilde bulunan şubelerimiz ve temsilciliklerimiz ile birlikte Vakıf senedimiz doğrultusunda faaliyetlerine devam etmektedir"

AdminAdmin