GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-12-2022 14:56

Canbay: Coğrafi işaret aldığımız Geven Balı'nı hem Türkiye'ye hem dünyaya tanıtacağız

Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, yoğun bir sürecin ardından Coğrafi İşaret Belgesi aldıkları Geven Balı'nın tüm dünyaya tanıtılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Canbay: Coğrafi işaret aldığımız Geven Balı'nı hem Türkiye'ye hem dünyaya tanıtacağız

Geven Balı'na aldıkları Coğrafi İşaret Belgesi'ni İl Protokolünün katılımıyla kapsamlı bir programla aldıklarını aktaran Başkan Canbay, programa katılanlara teşekkür etti.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Canbay şu ifadeleri kullandı; "Bilindiği gibi Coğrafi İşaret, tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün söz konusu karakteristik özellikleri ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite işaretidir. Coğrafi işaret tescili ile kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesi ile yerel niteliklere bağlı olarak belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunması sağlanır. Coğrafi İşaret almak çok zor ve zahmetli bir iş. Ürününüzün gerçekten size özel ve benzersiz olduğunu, birtakım özelliklerle ön plana çıktığını bilimsel olarak kanıtlamanız, bununla ilgili çeşitli çalışmalar, analizler ve laboratuvar testleri yapmanız gerekiyor. Bu çalışmaları doğru bir tezle patent kurumuna sunmanız gerekiyor. Bu süreçlerin tamamı başarılı şekilde yürütüldü ve coğrafi işaret belgesini almış olduk."

 

 

Coğrafi işaret tescilinin sektöre ve Elazığ'a hayırlı olmasını temenni ettiğini dile getiren Başkan Canbay sözlerini şöyle sürdürdü; "Coğrafi işaretle birlikte inşallah sektörümüz daha da gelişecek. Bu vesileyle hem Türkiye genelinde satışlarımızın artacağına hem de üreticilerimizin daha da güçleneceğine inanıyorum. İnşallah herkes Geven Balı'mızın tadına varacak. Ben bu duygularla süreçte emeği olan başta Valimiz Sayın Dr. Ömer Toraman'a, Tarım ve Orman İl Müdürümiz Sayın Ali Kılıç'a, Türk Marka ve Patent Kurumu Coğrafi İşaretler Daire Başkanı Hakan Kızıltepe'ye, kamu kurumlarımızın kıymetli müdürlerine, siyasi parti il başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ve tanıtım programımıza katılan üreticilerimize şükranlarımı sunuyorum."

AdminAdmin