GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-06-2021 14:58

CHP İl Teşkilatından Yangın Bölgesine ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu ve teşkilat üyeleri, Görese dağındaki yangın nedeniyle yangın bölgesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

CHP İl Teşkilatından Yangın Bölgesine ziyaret
"

Olayla ilgili açıklama yapan Başkan Doğdu:

"Elâzığ’ın Arıcak ilçesi Görese dağında yaklaşık bir hafta önce çıkan yangın ne yazık ki devam etmektedir. Yangının sebeplerini ve çözümlerini araştırmak için dün parti örgütümüzle beraber bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulunduk. Yangın, Yoğunbilek, Çevrecik köyleri ile Göztepe mezrasını tehdit etmektedir. Yangın için bölgeye çok sayıda ekip ve araç sevk edilmesine rağmen, ormanlık alanın sarp, engebeli ve güvenlik bölgesi olması sebebiyle müdahalede zorlanılmaktadır.

Yangının kuvvetli, rüzgârın da güçlü olmasından dolayı yerleşim yerleri ciddi tehdit altındadır. Bu yüzden yangının kontrol altına alınması için havadan müdahale gerekmektedir. Yangının çevredeki köy ve mezraları daha fazla tehdit etmemesi için, yangın alanındaki canlıların da yaşam hakkını düşünerek bir an önce yetkililerin harekete geçmesi önem arz etmektedir. Gerek parti örgütümüz, gerekse il milletvekilimiz Gürsel Erol bu konunun yakinen takipçisi olmaya devam edecektir"dedi.

AdminAdmin