GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-04-2021 19:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının Ardından Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapılan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının Ardından Açıklamalarda Bulundu
"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle;

 

Sözlerime başlarken, milletimizin ve tüm İslam aleminin bugün ilk orucunu tuttuğumuz ramazan şerifini tebrik ediyorum. Rahmet ve bereket ayı olan ramazanın milletimizle birlikte tüm insanlığın sağlık huzurlu günlere kavuşmasına vesile olmasını diliyorum. Rabbimden bizleri ramazana ulaştırdığı gibi sağlık ve afiyetle bayrama eriştirmesini niyaz ediyorum. Dünyanın neresinde kalbi buruk, gözü yaşlı sıkıntı içinde bir masum, bir mağdur varsa hepsinin de Ramazan ayı hürmetiyle feraha kavuşması için dua ediyoruz

 

Son Kabine toplantımızdan bu yana ülkemiz açışından çok önemli bir dizi programa katıldık.  En başından beri AB'ye tam üyelik için gereken adımları birer birer attık. Türkiye'nin demokrasi, insan hakları, ekonomide güven ve istikrar gibi unsurlardaki gayreti kendi vatandaşlarının hak, özgürlük ve refah seviyesini yükseltmeyi amaçlamaktadır. Avrupa Birliği'nden tek talebimiz diğer ülkelerle aynı süreçlerden geçmemiz. Türkiye olarak çoğunluğu gençlerden oluşan D8'i güçlendirmek için her türlü gayreti gösteriyoruz.  Geçtiğimiz cuma günü Putin ile turizmden Ukrayna krizine kadar pek çok konuyu ele aldığımız oldukça verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Rusya ile şartlar ne olursa olsun açık tuttuğumuz diyalog kanallarının başarılı sonuçlara vesile olduğuna inanıyorum. 

 

Türkiye olarak çoğunluğu gençlerden oluşan D8'i güçlendirmek için her türlü gayreti gösteriyoruz. Geçtiğimiz cuma günü Putin ile turizmden Ukrayna krizine kadar pek çok konuyu ele aldığımız oldukça verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Rusya ile şartlar ne olursa olsun açık tuttuğumuz diyalog kanallarının başarılı sonuçlara vesile olduğuna inanıyorum.  Türkiye ve Ukrayna'nın ilişkilerini geliştirme yönünde atacakları her adımın, bölgenin barışı ve huzuru için önemli olduğuna inanıyoruz. Yaklaşık 500 yıllık kadim ilişkilere sahip olduğumuz Libya'nın, barış ve esenlik içinde yaşamasını en az kendi bekamız kadar önemsiyoruz. Görüldüğü gibi Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada izlediği yapıcı politikaları tüm taraflar için hayırlı neticelere ulaştırmak amacıyla yoğun gayret gösteriyoruz.

 

Hukuk ve ekonomi reformlarıyla ilgili takvimleri yakından takip ediyor adım adım hayata geçiriyoruz. Ülkemizi yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturma gayretlerini sabır ve titizlikle devam ediyoruz. Ekonomide üretim tarafında işler gayet iyi gidiyor. Tüm üretim merkezlerinde gözler görülür bir hareketlilik var. Salgının ülkemizi etkilediği ilk günden itibaren işleri aksayan tüm kesimleri destekliyoruz. İçeride özellikle de hizmetler sektöründe yaşanan sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Faaliyetlerine ara vermek veya sınırlandırmak zorunda kalan esnaflarımızı pek çok başlık altında destekliyoruz. Esnafımıza sağladığımız karşılıksız destek 60 milyar lirayı aşmıştır. Buna rağmen esnafımızın eski düzenlerine dönmek istediklerinin farkındayız. Hükümet olarak her kesimden insanımızı destekleyerek bu zor günleri rahatça geçirilebilmelerini temin etmenin yollarını arıyoruz. Salgın sürecinde hayata geçirdiğimiz paketlerden biri de en düşük emekli maaşını bin 500 liraya çıkarmaktı. Çiftçilerimize bu yıl 24 milyar liralık destek bütçesi ayırdık. 

 

Kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. 2 haftalık dönemde beklediğimiz oranda iyileşmeyi sağlayamazsak devamında çok daha sert uygulama kaçınılmaz hale gelecektir. Hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması sürerken hafta içi sınırlamasının saatlari akşam 19.00 ve sabah 5 olarak güncellenmiştir. Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı şehir içi toplu taşıma sınırlamasını yeniden getiriyoruz. Kamuda saat 16.00’da bitmek üzere esnek mesai olmak üzere hamileler ve engelliler idari zinli sayılacaktır. Şartlara uygun olarak özel sektör firmaları da bu yönde teşvik edilecektir. Sınav süresince olan 12. Sınıf ve 8 sınıf ve okul öncesi haricindeki okullar uzaktan eğitime devam edecek. Lokanta ve benzeri işletmeler sadece belirlenen saatlerde paket ve gel al saatlerde paket servis verecekler. Düğün, kına ve toplu olan etkinliklerin tamamı ertelenmiştir. Oteller sadece kendi müşterilerine hizmet verecektir.

AdminAdmin