GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-05-2023 14:08

Depremzede öğrenciler için kermes düzenlendi

Elazığ'da okuyan öğrenciler, depremzede öğrenciler yararına kermes organize etti.

Depremzede öğrenciler için kermes düzenlendi

Vali Lütfullah Bilgin İlköğretim Okulunda okuyan öğrenciler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen öğrenciler için kermes düzenledi. Düzenlenen kermeste öğrenci, veli ve öğretmenlerin hazırladıkları yiyecek, içecek, kitap ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu. Kermes bugün açık olurken elde edilecek gelirler deprem bölgesine gönderilecek.

Gerçekleştirilen kermeste konuşma yapan öğrenci velisi Sinan İrtegün zor günlerden hep beraber çıkılacağını ifade ederek,’’ Depremzedelere yönelik güzel bir kermes, yardım toplama kampanyası yaptılar. Ben de Ardahan'dan kalktım geldim. Kendilerine destek olmak için elimden geldiğince çiğ köfte yoğurdum ve katkı sağlamaya çalışıyoruz. Böyle zor bir günde hep beraber, topyekûn bir şeyler yapabilmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Depremzedelerin her an yanlarında olduklarını söyleyen Eğitimciler Birliği Sendikası Şube Başkanı İbrahim Bahşi ise, “Bugün ilimizde Elâzığ’ımızda 6 Şubat Maraş merkezli depremden dolayı, oradaki kardeşlerimize, oradaki öğrencilere katkı sunmak amacıyla, ilimiz Vali Lütfullah Bilgin İlkokulu'nda, dördüncü sınıflarımızın düzenlemiş olduğu kermesteyiz. Gerçekten yediden yetmişe Türk milleti tek yumruk olarak, birlik beraberlik mesajı vererek depremzede kardeşlerimize ilk günden itibaren ellerini uzattılar, yardım elini uzattılar. Bu milletimizin genlerinde var. Her zaman bunu yaptık, her zaman bir araya geldik. Bugün de bu öğrencilerimiz; bundan sonraki süreçte de biz onları yine unutmayacağız, her zaman onlarla birlikte olacağız, mesajını vermek için çocuklarımız aileleriyle birlikte, bir şenlik havası içinde düzenlemiş oldukları bu kermeste elde edilen geliri, oradaki öğrencilere, oradaki kardeşlerimize gönderecekler” diye konuştu.

AdminAdmin