GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-05-2023 10:28   Güncelleme : 11-05-2023 10:38

Doç. Dr. Emrah AYTAÇ, ''İnme hastalığının farkındalığının arttırılması önemlidir''

Fırat Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah AYTAÇ, “Dünya Ulusal İnme Farkındalık Ayı” dolayısı ile açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Emrah AYTAÇ, ''İnme hastalığının farkındalığının arttırılması önemlidir''

Fırat Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah AYTAÇ, Fırat Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Kliniğinde inme hastalarına ani müdahale edip tıkalı olan beyin damarlarını tespit ederek hızlı bir şekilde bu damarların hem ilaçla tedavisini hem de girişimsel yolla tedavisini sağladıklarını ifade etti.

İNME HASTALIĞININ FARKINDALIĞININ ARTTIRILMASI ÖNEMLİDİR…

Dr. AYTAÇ, inme hastalığının farkındalığının arttırılmasının önemli olduğunu, toplumumuzda genelde yanlış kanı olarak bu hastaların bekletildiğini, soğuk su ile yıkama veya yemek yedirme gibi yanlış uygulamalar yapıldığını, bu yapılan yanlışların her bir dakikada milyonlarca beyin hücresinin kaybına yol açtığını, bu neden ile inme belirti ve bulguları olan hastaların, yani ağızda kayma, konuşmada bozulma, kol ve bacakta kuvvetsizlik şikâyeti olan hastaların vakit kaybedilmeden acil servislere başvurması gerektiğinin önem arz ettiğini söyledi.

HASTALARIN HAYATLARINA DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUZ…

Doç. Dr. Emrah AYTAÇ, , Fırat Üniversitesi Hastanesi İnme Kliniğinin 2016 yılından beri faaliyet gösterdiğini, bugüne kadar yüzlerce hastaya hem girişimsel hem de medikal tedavi anlamında hizmet verdiklerini, inme merkezinin bölgedeki tek kapsamlı inme merkezi olduğunu, bu bağlamda Tunceli, Bingöl, Muş gibi çevre illerden birçok hasta kabul ederek hastaların hayatlarına dokunmaya çalıştıklarını söyledi.

DOÇ. DR. EMRAH AYTAÇ, ZAMAN EŞİTTİR BEYİN…

Fırat Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah AYTAÇ, kendisinde veya etrafında bu tür inme belirti ve bulguları olanların vakit kaybetmeden bir an önce 112’yi aramaları gerektiğini, çünkü zaman eşittir beyin, kaybedilen her dakikanın hastanın sakat kalmasına yol açacağını, bu nedenle inme farkındalık ayının hastalara ve topluma ışık tutacağını söyledi.

AdminAdmin