EKONOMİ
Giriş Tarihi : 15-03-2021 10:11

Dünyanın kumaşı Elazığ'da üretiliyor

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan tekstil fabrikasında şimdiye kadar dünyanın dört bir tarafına 120 tırlık ihracat yapılırken ilerleyen aşamada 3 bin 500 çalışanla yıllık 150-200 milyon dolarlık ihracat yapılması hedefleniyor.

Dünyanın kumaşı Elazığ'da üretiliyor
"

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 130 milyon euro'luk yatırımla kurulan tekstil fabrikası, çalışmalarını sürdürüyor. 100 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 150 bin metrekare alan üzerine kurulan fabrikada günlük 120 ton kumaş üretiliyor. İlk etapta 500 kişiye istihdam sağlayan fabrika, faaliyete geçecek tesislerle birlikte toplam 3 bin 500 kişiye istihdam sağlayarak günlük 50 ton iplik ve aylık 1.5 milyon adet giyim üretimi hedefliyor. İtalya, Rusya ve Kırgızistan'dan tüm dünyaya ihracat yapan fabrika sayesinde dünyanın kullandığı kumaşlar Elazığ'da üretilmiş oluyor. Endüstri 4.5 teknolojisi ile yüzde 50 yapay zekaya sahip olan tesis, antivirüs ve antibakteriyel kumaş ve giyimi ile savunma sanayisine yanmaz ve kurşun geçirmez ürünleri üretebilecek teknolojiye sahip. Fabrikanın tüm tesisleriyle birlikte yıllık 150-200 milyon dolarlık ihracat yapılması hedefleniyor.

 

"AVRUPA'YI ELAZIĞ GİYDİRİYOR"

 

Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, yaptıkları yatırımın ardından faaliyete başladıklarını belirterek, şunları söyledi, "Söz verdiğimiz gibi 3 bin 500 çalışan için ilk önce 500, önümüzdeki 3-4 ay sonra konfeksiyon entegresi ile 1500, yıl sonuna kadar 2500 ve iplik tesisimiz bitince taahhüt ettiğimiz gibi yerine getirip 150-200 milyon dolar arası ihracatlarımızı gerçekleştireceğiz. Var gücümüzle çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. 120 tırlık ihracatımız gerçekleşti. Dünyanın her yerine Elazığ’dan ihracatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Avrupa merkezimiz İtalya'da, oradan İspanya, Fransa ve Almanya'dan dağıtım gerçekleştiriyoruz. Rusya'dan tüm kafkasyaya dağıtımımız var. Kırgızistan'daki şirketimizle beraber tüm Asya'ya dağıtımımız var. Global bir şekilde ihracat yapıyoruz. Avrupa'yı Elazığ giydiriyor diyebiliriz. Bütün örme kumaşları üretiyoruz. Bu tesis endüstri 4.5 teknolojisi ile yüzde 50 yapay zekaya sahip. Tüm teknolojileri burada kullandık. Yaptığımız üretimlerle antivirüs ve antibakteriyel kumaş ve giyim üretecek teknolojiye sahibiz. Aynı zamanda savunma sanayisine yanmaz ve kurşun geçirmez ürünleri üretebilecek teknolojiye sahip"

 

"YATIRIMCILARA KAPIMIZ AÇIK"

 

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, organize sanayi bölgesi hakkında bilgiler vererek şöyle konuştu, "Burada 7 bin 500 çalışanımız var, Haziran sonuna kadar inşallah 10 bini bulacağız. Pandemiden dolayı birçok yatırımcı yatırımlarını durdurdu. Ama Elazığ’da devam eden 8-9 yatırım durmadan devam etti veya kısmi üretime geçti. Elazığ bazı sektörlerde merkez üssü oldu. Mesela inşaat sektörlerinde, izolasyon malzemelerinde kuluçka merkezi oldu. 2 taş yünü fabrikası, 3 ispiyes fabrikası var. Yapı kimyasalları, mobilyada ve dökümde çok iyiyiz. Gıda, mermer, alüminyum ve cam konusunda varız. Karma bir organize sanayi ama burada çok ciddi yatırımlar yapılıyor. 6. Bölge şartlarından yatırımcılarımız faydalanıyor. Gelecek yatırımcılara kapımız açık. Alan olarak hiçbir sıkıntımız yok"

AdminAdmin