GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-07-2021 18:47

Elazığ Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamladı

Elazığ Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram yaşamalarına katkı sağlamak amacıyla hazırlıklarını tamamladı.

Elazığ Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamladı
"

Elazığ Belediyesi 110 İtfaiye, 185 Su Arıza, 153 Beyaz Masa, 188 Ücretsiz Cenaze Hizmetleri ve Zabıta Birimi nöbetçi ekipleriyle bayram süresince vatandaşın hizmetinde olacak.

KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANI HAZIR

Elazığ Belediyesi tarafından, Kurban Bayramı öncesinde yeni şehirler arası otobüs terminali yanında bulunan 50 dönümlük arazi üzerinde kurban satış ve kesim alanı oluşturuldu.

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, kurban satış ve kesim alanında vatandaşların ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılarak, hijyenik koşullar oluşturuldu. Sahada zemin çalışması, kesim askı demirlerinin yerleştirilmesi, mescit, bekleme noktaları, lavaboların hazırlanması ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştirilerek, 92 adet padok oluşturuldu. Alanda aynı anda en az 80 kurban kesimi yapılabilecek.  Kurban satış ve kesim alanında ilaçlama çalışması gerçekleştiren ekipler ilaçlama çalışmalarına bayram süresince de davam edecek.

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve vatandaşların kurbanlık et ve sakatatlarını muhafaza edebilmesi için kurban satış ve kesim alanında kurban poşeti dağıtımı gerçekleştirilecek.

KURBAN YAKALAMA TİMİ OLUŞTURULDU

Elazığ Belediyesi klasik bir bayram görüntüsü olan kaçak kurbanlıkların yakalanması için mücavir alan sınırlarında vatandaşa destek sağlayacak. Elazığ Belediyesi bünyesinde oluşturulan kurban yakalama timi, vatandaşların 0543 23 23 153 WhatsApp hattı ve 153 Beyaz Masa’yı aramaları halinde vatandaşa hizmet verecek.

OTOBÜS SEFERLERİ ÜCRETSİZ

Elazığ Belediyesi toplu taşıma araçları, dört günlük bayram süresince ücretsiz ulaşım hizmeti sunacak. Yapılan düzenleme doğrultusunda bayramın 1. günü saat 09.00’dan itibaren, 2. ve 3. günü saat 08.00’den itibaren, 4. günü ise 07.00’den itibaren başlayacak ulaşım seferleriyle ücretsiz ulaşım hizmeti sunulacak. Ayrıca arife günü de Harput, Asri ve Gülmez Mezarlıklarına ulaşım hizmeti ücretsiz sunulacak.

TERMİNAL ALANLARINDA GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI

Bayram süresince, Şehirle Ararası Otobüs Terminali'nde yolcuların daha güvenli ve huzurlu yolculuk yapabilmelerinin sağlanabilmesi amacıyla güvenlik ve denetim tedbirleri artırıldı. Terminal alanında bayram süresince 24 saat kesintisiz danışma hizmeti sunulacak.

MEZARLIK ALANLARINDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Elazığ Belediyesi tarafından, Kurban Bayramı öncesinde mezarlık alanlarında kapsamlı bir çevre düzenleme ve temizlik çalışması gerçekleştirildi. Mezarlık İşleri Müdürlüğü tarafından her bayram öncesi olduğu gibi bu bayram öncesinde de Harput, Asri, Gülmez ve mahalle mezarlıklarında detaylı temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirildi.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, halk sağlığının korunması amacı doğrultusunda bayram öncesi şekerleme, pasta, kadayıf ve tatlı üretimi yapan imalathaneler ile satış noktalarına yönelik bir dizi denetim gerçekleştirildi. Ekipler ayrıca bayram süresince herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için özellikle kurban satış ve kesim noktalarında denetimlerini aralıksız sürdürecek. Halk sağlığının korunması ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla belirlenen noktalar haricinde kurban kesimine izin verilmeyecek.

ŞEHİR GENELİNDE BAYRAM TEMİZLİĞİ

Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, Kurban Bayramı öncesinde rutin temizlik hizmetlerine ek olarak tüm mahallelerde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirildi. Park ve bahçeler başta olmak üzere yeşil alanlarda gerçekleştirilen çevre düzenleme ve temizlik çalışmalarıyla şehir bayrama hazırlandı. İbadethanelerde sürdürülen halı yıkama ve temizlik çalışmalarının yanı sıra Harput’ta bulunan türbelerde de bayram öncesi temizlik çalışması gerçekleştirildi. Bayram süresince hizmetlerini aralıksız sürdürecek olan ekipler özellikle kurban kesim noktalarında yoğunlaşarak, bayram ve bayram sonrasında gerekli tüm çalışmaları yaparak, çevresel kirliliğin önüne geçecek.

KURBANLAR HAYIR ÇARŞISINA

Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı, bu bayramda da kurban bağışlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sağlayarak bayram sevincinin geniş kitlelere ulaşmasına vesile olacak.

Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı, "Bayramı Yaşamayan Hane Kalmasın,

Bir Hisseyle Bayram Bereketine Ortak Ol" sloganıyla, kurban bağışlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştıracak.

Hayırsever vatandaşların katkılarıyla şehirde kardeşlik köprüleri kuran ve yılın 365 günü ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli destek sağlayan Hayır Çarşısı, bayramda da kurban bağışlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sağlayacak. Başlatılan Hayır Çarşısı Kurban Bağış Kampanyası doğrultusunda, kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşların (424)225 19 21 ve 153 Beyaz Masa hattı ile irtibat sağlamaları halinde, bağışları ekipler tarafından toplanacak. Toplanan kurban bağışları, hijyen koşulları çerçevesinde paketlenerek, belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.

BAYRAM KONSERLERİ

Elazığ Belediyesi tarafından bayram sevincine katkı sağlamak amacıyla bayramın ikinci ve üçüncü günü Valilik Meydanı’nda halk konserleri düzenlenecek. Bayramın 2. günü (21 Temmuz Çarşamba) saat 21.00’den itibaren usta sanatçılar Zülfü Demirtaş, Adnan Çilesiz, Hasan Taydaş ve Hüseyin Gürocak; Bayramın 3. günü (22 Temmuz Perşembe) saat 21.00’de ise Ender Balkır sevenleriyle buluşacak.

BAYRAM SÜRESİNCE KESİNTİSİZ HİZMET

Öte yandan 110 İtfaiye, 185 Su Arıza, 153 Beyaz Masa, 188 Ücretsiz Cenaze Hizmetleri gibi birimler, nöbetçi ekipleriyle bayram süresince 24 saat aralıksız olarak vatandaşa hizmet sunacak.

Elazığ Belediyesi kartlı su sayacı aboneleri tatil süresince Belediye İş Merkezi'nde bulunan veznelerden su kontörü yükleyebilecekler.

AdminAdmin