GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-06-2022 18:20

Elazığ Belediyesi engelli vatandaşın evini baştan yarattı

Elazığ Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bu kapsamda bedensel engelli olup tek başına yaşayan Resul Üçer'in evi baştan dizayn edilerek kendisine teslim edildi.

Elazığ Belediyesi engelli vatandaşın evini baştan yarattı
"

Elazığ'da tek başına yaşayan 2 çocuk babası Resul Üçer (62), 8 Kasım 2019 yılında geçirdiği kaza sonucunda ayağı kırılarak bedensel engelli oldu. Elazığ Belediyesi tarafından Ramazan ayı kapsamında gıda yardımı almaya başlayan Üçer'in evini gören ekipler durumu yetkililere bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, 2 haftada evin boyası ve temizliğini yapıp yeni mobilyalarla evi donattı. Bu süre zarfında otele yerleştirilen Resul Üçer, evin tamamlanmasıyla ekipler tarafından otelden alınarak evine götürüldü. Evinin yeni halini görünce çok şaşıran Üçer, emeği geçenlere teşekkür etti. Öteyandan belediye tarafından Üçer'e yapılan yardımlar devam edecek.

 

Resul Üçer, 8 Kasım 2019 yılında kaza geçirdiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti,"Bahçe duvarı yıkılmıştı. Kapı duvarı ayağıma düştü, ayağım üç yerden koptu, 8 ay hastanede yattım. Belediye başkanımız duyduktan sonra yemek ve temizlik bakımından bana katkılarını esirgemediler. Birisi vesile oldu, ben sakatım. Demek ki söylediler, o da ilgilendi. Evi temizlediler, badana ettiler, döşediler. Allah razı olsun. 14 gün de otelde misafir ettirdiler. Evime geldim, sanki başka bir eve gelmişim, evim değişmiş. Başkanımızdan Allah razı olsun"

 

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Aksu, 'Kimsesizlerin Sesi Elazığ Belediyesi' sloganı ile sosyal belediyecilik kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi ve manevi yardımlarda bulunduklarını dile getirerek şunları söyledi,"Resul abimiz ile yolumuzun kesişmesi şu şekilde oldu. Belediye olarak her Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımında bulunuyoruz. Yardımlarımız Ramazan'dan sonra da devam ediyor. Resul abimizin bize intikali o şekilde oldu, kendisine yemek getiren arkadaşlarımız evi gördüler. Abimizin başından bir hadise geçmiş, ayağından engelliliği var, yalnız yaşıyor. Biz burayı baştan sona kadar içerisindeki şeyleri değiştirdik, temizledik. Boya badana, tamirat tadilat işlerini yaptık, eşyalarını yerleştirdik, oturulabilir bir hale getirdik. Tespitten sonra bu süreyi geçirirken evi 14-15 gün içerisinde tamamlayabildik. Bu süre içerisinde de abimizi bir otele yerleştirdik, kendisi o süreci orada geçirdi. Bugün itibarıyla yeni evine geldik. Kendisi de içeriye girip gördü. Biz bundan sonra kendisine yemek yardımında bulunacağız. Abimiz yalnız yaşıyor, ihtiyaç sahibi. Evinin bakım onarım işleri olunca yapacağız artı temizlik işlerini de en kısa sürelerde gidermeye çalışacağız"

AdminAdmin