GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-06-2021 15:57

Elazığ Belediyesi Gençlik ve Çocuk Korosu Yeni Yetenekleri Bekliyor

Elazığ Belediye Konservatuvarı Gençlik ve Çocuk Korosu faaliyetlerine başladı. Koroya katılım sağlamak isteyen genç yetenekler, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın başvuruda bulunabilecekler.

Elazığ Belediyesi Gençlik ve Çocuk Korosu Yeni Yetenekleri Bekliyor
"

Elazığ Belediyesi Konservatuvarı Gençlik ve Çocuk Korosu bünyesinde, 10-22 yaş aralığındaki çocuk ve gençlere müzik eğitimi verilerek yeteneklerini geliştirmelerine imkan sağlanacak. Koro Şefi Tuna Bozkurt yönetiminde çalışmalarına başlayan Gençlik ve Çocuk Korosu bünyesinde, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Kürsübaşı ve Halk Oyunları bölümleri yer alıyor. Toplam 25 kişilik ilk kadrosuyla çalışmalarına başlayan gençlere, ses ve şan eğitimi, enstrüman eğitimi, nota eğitimi ve halk oyunları eğitimleri veriliyor.

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, enstrüman çalabilen, halk oyunları oynayabilen, sesine güvenen çocuk ve gençlerin Elazığ Belediyesi Doğukent Kaya Karakaya Ek Hizmet binasına müracaat ederek kayıt yaptırabilecekleri bildirildi. Yapılacak başvuruların değerlendirilmesinin ardından 10-22 yaş aralığındaki yetenekli çocuk ve gençler koroya dahil olarak çalışmalara katılabilecek. Açıklamada ayrıca, “Elazığ’ımız bir kültür-sanat şehridir. Kadim kültürü ve sanatıyla öne çıkan bu güzel ve özel şehrimizde çocuklarımızın ve gençlerimizin yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri son derece değerlidir.  Çocuklarımızın kültürel ve sanatsal alanda kendilerini geliştirebilmelerine katkı sağlamak adına oluşturduğumuz Elazığ Belediye Konservatuvarı Gençlik ve Çocuk Korosu geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizin yaşamlarına yepyeni bir pencere olacaktır. Ücretsiz eğitimlerle yeteneklerini geliştirmek isteyen çocuklarımızı ve gençlerimizi bekliyoruz.” denildi.

Elazığ Belediye Konservatuvarı Gençlik ve Çocuk Korosu bünyesinde çalışmalara başlayan koro üyeleri de, kendilerine sağlanan bu olanaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, Başkan Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler.

AdminAdmin