GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-04-2022 18:04

Elazığ davul ve klarnetine kavuştu 

Elazığ´da pandemi ve depremin ardından ramazan sahurlarındaki davul ve klarnetine yeniden kavuştu.

Elazığ davul ve klarnetine kavuştu 
"

Elazığ´da ramazan aylarının vazgeçilmesi olan davul ve klarnet, yeniden mahallelerde çalınmaya başlandı. Yöresel türküler eşliğinde çalınan davul ve klarnet ile vatandaşlar sahur için uyandırıldı. 

 

Davulculardan Ali Kaya,"Geleneklerimizi 2 senedir pandemiden Elazığ yaşadığı deprem felaketinden dolayı Elazığ çok mağdur oldu. 47 senedir İzzetpaşa Mahallesi´nin çocuğuyuz, burada büyüdük, burada yetiştik ki buranın Elazığ´ın bir geleneği örfü adeti her zaman güzeldir. Çünkü Ramazan dediği zaman kardeşliktir, barıştır, huzurdur hele ki Elazığ milliyetçi bir memleket olduğu için ki birbirine saygı duyan bir memlekettir. Benle kardeşim Murat zaten beraber büyümüşüz bu geleneği 2 senedir mahrum olduk ama ki özlem o kadar özlem var ki şimdi Elazığ´a böyle çıktığımız zaman gözlerimiz dola dola çalıyoruz. Çünkü bu bizin örfümüz, adetimizdir"diye konuştu.

 

Vatandaşlardan Hayrettin Karakaya ise,"davul klarnet eşliğinde bizde sahur davulcusu tek davul değildir, klarnet eşliğinde davul klarnet birlikte ve günün popüler türkülerini, müziklerini ve yöresel müzikleri çalar. Onun için biz Elazığ´da bu şanslıyız özellikle gurbetteki hemşerilerimiz bu geceleri özellikle özlüyorlar bazıları da Ramazan´da izin alıp memur olanlar Ramazan´ı Elazığ´da bu sahur gecelerini yaşamak için geçiriyorlar"dedi.

AdminAdmin