GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-02-2023 21:02

Elazığ depremzedelere yardımlarını sürdürüyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle tüm Türkiye'den olduğu gibi Elazığ'dan da yardımlar gönderiliyor. Son olarak 44 jeneratör AFAD tarafından Adıyaman'a gönderildi.

Elazığ depremzedelere yardımlarını sürdürüyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremlerin ardından binlerce insan hayatını kaybederken onbinlerce insan ise yaralandı. Depremin yaralarının sarılması için tüm Türkiye seferber oldu. Bu kapsamda 3 yıl önce 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ'dan da deprem bölgesine yardımlar gönderiliyor. Şimdiye kadar 2.7 milyon gıda, 3 bin 841 çadır, 51 bin 158 battaniye, 1352 ısıtıcı, 500 jeneratör, 69 iş makinesi ve 890 personel afet bölgesine gönderildi. Son olarak 44 jeneratör Adıyaman'a gönderilmek üzere yollandı.  

Elazığ AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, yaptığı açıklamada 7.7 ve 7.6'lık 2 büyük depremle sarsılarak Elazığ dahil olmak üzere 11 ilin depremden etkilendiğini belirterek konuşmasında şunları söyledi,"Depremin ilk anından itibaren tüm Türkiye tek vücut olarak bütün kurumlarıyla afet yönetim merkezlerinde depremzede insanlarımıza yardım etmek için seferber oldu. İlimizde de depremden sonra bir binamız yıkıldı, maalesef iki vatandaşımızı kaybettik ancak diğer illerimizde durum çok daha ağır bir tabloda olduğu için ilimizden diğer illerdeki yaraları sarmak için AFAD olarak çalışıyoruz. Şu ana kadar afet bölgesine 2.7 milyon gıda, 3 bin 841 çadır, 51 bin 158 battaniye, 1352 ısıtıcı ve 500 jeneratör gönderdik. Şu anda da bu yardımların bir kısmını, jeneratörleri gönderiyoruz. İlimizden 111 ekip oluşturuldu, 890 personelle afet bölgesinde çalışıyor. 69 iş makinesi de ilimizden yönlendirildi. Bu çalışmaların tamamı AFAD'ın koordinesinde tüm kurum ve kuruluşlarla Sayın valimizin başkanlığında yürütülüyor. Sivil toplum kuruluşlarıyla, özel sektördeki firmalarla birlikte bu yaraları hızlıca sarmaya çalışıyoruz. Adıyaman, Malatya ve Maraş gibi ağır yıkımların olduğu illere buradan destek oluyoruz"

AdminAdmin