GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-02-2023 23:12

ELAZIĞ GSİM PSİKOSOSYAL ETKİNLİKLERLE DEPREMİN YARALARINI SARIYOR

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan iki büyük Depremden etkilenen ve Elazığ'a gelen birçok depremzedeye Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdu ve İzzetpaşa Kız Yurdu yuva oldu.

ELAZIĞ GSİM PSİKOSOSYAL ETKİNLİKLERLE DEPREMİN YARALARINI SARIYOR

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 3839’u aşkın depremzedeyi yurtlarda ağırlayarak barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılıyor, temel ihtiyaçlarının dışında depremden en çok etkilenen çocuklarla da büyük bir özen ve titizlikle ilgileniyor. Çocuklara psikososyal etkinlikler düzenlenerek güzel ve verimli vakit geçirmeleri sağlanıp hem eğlenmeleri hem de psikolojik açıdan iyileşmeleri sağlanıyor. psikologlar, liderler ve  gönüllüler hizmet vererek bir gün olsun pes etmeden çocuklarla oyunlar oynuyor vakit geçiriyorlar.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada, “Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan iki büyük deprem beraberinde birçok ili etkileyerek yıkım ve can kaybına yol açtı.  Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilimize gelen ve yurtlarımızda  misafirimiz olan depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayor hijyenlerini en üst düzeyde tutuyoruz. Ayrıca 7 psikoloğumuz ile hizmet vererek deprem psikolojisinden kurtulmaları için yanlarında oluyoruz. Yine depremden etkilenen çocuklar için psikososyal etkinlikler düzenleyerek liderlerimiz ve gönüllülerimiz ile eğlenceli, verimli oyunlar oynatıyoruz. Hayatının kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

AdminAdmin