GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-04-2022 15:09

ELAZIĞ KENT KONSEYİ KÜLTÜR-TURİZM VE SANAT ÇALIŞMA GRUBU NİSAN AYI TOPLANTISI PALU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Elazığ Kent Konseyi Kültür - Turizm ve Sanat Çalışma Grubu 3. Toplantısı Palu’da gerçekleştirdi.

ELAZIĞ KENT KONSEYİ KÜLTÜR-TURİZM VE SANAT ÇALIŞMA GRUBU NİSAN AYI TOPLANTISI PALU’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
"

Toplantı öncesi Kültür, Turizm Bölgesi Palu’da çeşitli incelemelerde bulunan çalışma grubu ekibi ilk saha faaliyetini gerçekleştirmiş oldu. Bu toplantıya Elazığ Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri de katılarak katkıda bulundular.

Palu’da bulunan Cemşid Bey Camii ve Türbesi, Palu Kalesi, Dükkanönü Camii, Alacalı Mescid, Ulu Cami, Küçük Cami, Hamam ve Kilise gibi tarihi eserler gezilerek incelemelerde bulunuldu.

Palu’nun inanç turizmi bakımından önemli olan Şeyh Hacı Yasin Efendi, Şeyh Mahmud Samini Efendi ve Şeyh Aliyyü’e-Sebti Efendi’nin türbeleri ziyaret edilerek Palu’nun doğa güzelliği temaşa edildi.

Toplantı Kent Konseyi Başkanı Rüstem Kadri SEPTİOĞLU’nun açılış konuşmasıyla başlandı. Kent Konseyi Başkanı Rüstem Kadri SEPTİOĞLU Kent Konseyi’nin güncel çalışmaları hakkında çalışma grubuna açıklamalarda bulundu:

“Kültür ve Tarihe ev sahipliği yapmış olan Palu ilçesindeyiz. Çalışma grubumuzla birlikte ilk saha çalışmamızı gerçekleştirdik. Sahada gördüğümüz eksikler bizim genel gündem konularımızı oluşturuyor. Bugün kapsamlı bir şekilde ilçenin kültür mihmallerine incelemelerde bulunduk. Faydalı bir gün oldu katılım sağlayan ve teklifleriyle bizlere dönütler sunan Kültür- Turizm ve Sanat Çalışma Grubu üyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Süleyman YAPICI üçüncü toplantı gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu:

“Üçüncü toplantımızı Kültür ve Turizm Bölgelerimizden biri olan Palu ilçesinde Çalışma Grubu Üyemiz Nurettin BAHÇECi’nin ev sahipliğinde Palu Konağın’da gerçekleştiriyoruz.

Gün boyu bölgede kayda değer incelemelerde bulunduk. Çalışma grubundan arkadaşlarımız bölgede kapsamlı şekilde incelemelerde bulundular. Biz ricacı bir oluşumuz burada kayda değer notlar aldık. Bu notlarımızı gerekli kurum ve kuruluşlarımızla paylaşacağız. Saha çalışmalarımıza mevsim şartlarına uygun olarak devam edeceğiz” dedi.

Çalışma Grubu Koordinatörü Prof. Dr. M. Taner ŞENGÜN yönetiminde, belirlenen gündem maddeleri çalışma grubu üyeleriyle paylaşıldı. Kültür, turizm ve sanata yönelik yapılması daha uygun projeler üzerinde duruldu.

İftar etkinliğiyle tamamlanan toplantı da 4. Toplantının 20 Mayıs 2022 Cuma günü Harput’ta yapılmasına karar verildi.

AdminAdmin