GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-06-2021 13:14

Elazığ Kızılay'dan Filistin'e destek

Elazığ'da, Kızılay şubesi tarafından Filistinlilere destek amacıyla kermes düzenlendi. Kermesten elde edilen gelir Filistinli vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılacak.

Elazığ Kızılay'dan Filistin'e destek
"

İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırılar nedeniyle 250'ye yakın kişi hayatını kaybederken 1500'ün üzerinde kişi ise yaralanmıştı. Yapılan saldırılar nedeniyle Filistin'e destek verme amacıyla Elazığ Kızılay Şubesi Kadın Koları tarafından kermes açıldı. Açılan kermeste kadınların hazırladığı yemekler ve el emeği ürünler satışa sunuldu. Kermesten elde edilen gelir Filistinli vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılacak. Ahmet Aytar Meydanında açılan kermes 3 gün boyunca açık kalacak. 

 

Açılışta konuşan Elazığ Kızılay Şubesi Başkanı Rahman Kızılkaya şunları söyledi,"'Filistin Yaralı Uzat Elini' sloganıyla yapmış olduğumuz birçok yardım kampanyasının yanında bugün Kızılay kadın kollarımız tarafından Filistin'deki mazlumlara yardımcı olmak anlamında bir kermes düzenledik. Bu kermesten elde edilen gelirler Filistin'deki Müslüman kardeşlerimizin günübirlik ya da hayatlarını idame ettirmek için birçok temel ihtiyaçlarını karşılamak adına Filistin'e göndererek oradaki Müslüman kardeşlerimizin bir nebze dahi olsa yaralarını sarmak, onların yanında olduğumuzu ifade etmek için bu kermesi düzenlemiş bulunmaktayız. Elazığlı hemşerilerimizin Filistin'e yardım kampanyası adı altında başlatmış olduğumuz bu kermese katkı sunmalarını bekliyorum"

AdminAdmin