GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-05-2021 16:32

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasından Sanal B2B Ticaret Heyeti organizasyonu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve TradeValley ev sahipliğinde Elazığ ve Irak şirketleri arasında Haziran ayı sonunda Irak Yapı Sektörüne yönelik Sanal B2B Ticaret Heyeti organizasyonu hazırlıklarına start verildi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasından Sanal B2B Ticaret Heyeti organizasyonu
"

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Irak’ın Ülkemiz ve ilimiz için çok önemli bir Pazar olduğunu ifade ederek, bu büyük pazardan ilimizin yeterince istifade edemediğini söyledi. Başkan Arslan B2B organizasyonu ile çok önemli bir adım atıldığını ifade ederek, “Bölgemizde yapı sektörünün en önde gelen ili olan Elazığ’ın bu önemli potansiyelinin ihracatla çok daha büyük boyutlara çıkartılması için konusunda uzman olan TradeValley platformu ile yaptığımız protokol doğrultusunda önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız.

Irak’tan alım heyeti olarak Irak’lı yapı sektöründe faaliyet gösteren ithalatçı firmalar, büyük ölçekli müteahhit firmalar, yapı market satınalmacıları ve kurumlar etkinliğe davet edilmiştir. Yapı sektörüne ürün tedariki yapan ve üreten üyelerimizi Irak’lı iş insanları ile ortak bir dijital platforma davet ederek, nitelikli sanal iş görüşmeleri gerçekleştirilecektir.

Bu Sanal B2B Ticaret Heyeti, yapı sektörüne ürün tedariki sağlayan ve üretim yapan Elazığlı firmaların katılacağı, Elazığ-Irak ticaretini canlandırılacağı, tüm tarafların kazanabileceği, ticari işbirliği arttırmayı ve geliştirmeyi hedeflemektedir. Birebir iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği on-line buluşmalar sayesinde; nokta atışı görüşmelerle Irak Pazarına güvenli ve hızlı bir adım atma fırsatı yakalayacaklardır.

Üst düzey firma ve yetkililerinden oluşan kalabalık bir Irak heyeti, yapı sektörü özelinde alım yapmak ve işbirliğini görüşmek üzere B2B programına katılım sağlayacaklardır.

Hali hazırda ihracat yapan firmaların potansiyelini arttırmak ve ihracata yeni adım atacak firmalara yönelik Elazığ’dan direkt ihracat yapmak amacıyla düzenlenecek Sanal B2B Ticaret Heyetinin; Yapı ve alt sektörleri başta olmak üzere ilgili sektörlerde iştigal eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden azami 25 firmamızın katılımları ile gerçekleştireceğiz.

Sanal B2B ticaret heyetine katılımın yukarıda belirtilen kontenjanla sınırlı olduğu gözönünde bulundurularak ön başvuru için firmalarımızın ivedi olarak kayıt yaptırmasını bekliyoruz. Organizasyon için 25 firma kontenjanının dolması halinde başvurular kapanacaktır. Programa katılım bedeli 400 $ olup, etkinliğin ilimiz iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde bilgilendirmelerde bulundu.

AdminAdmin