GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-04-2021 21:35

Elazığ'da 107 kişi DEVA partisinden istifa etti

Elazığ'da, Demokrasi Ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Murat Dağhan başta olmak üzere toplam 107 kişi partiden istifa etti.

Elazığ'da 107 kişi DEVA partisinden istifa etti
"

Elazığ Demokrasi Ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Murat Dağhan ve partililer, parti tüzüğünün gerektiği şekilde işletilmediğini iddia ederek partiden istifa etti. İl Başkanı Murat Dağhan ve beraberindekiler istifa gerekçelerini düzenledikleri basın toplantısı ile duyurdu. Buna göre İl Başkanı Murat Dağhan ile birlikte merkez teşkilatından 30, Karakoçan, Alacakaya, Kovancılar, Keban ve merkez ilçeden 77 olmak üzere toplam 107 kişi partiden istifa etti.

 

Basın açıklamasında konuşan Başkan Murat Dağhan, yönetiminin teşkilat içi bir kalkışmaya maruz kaldığını, ancak kalkışmann ardından tüzük kapsamında disiplin sürecinin başlatılmadığını belirterek şunları söyledi,"Elazığ İl Teşkilatı büyük kongreye müteakip teşkilat içi bir kalkışma harekatına maruz kalmıştır. Bunu genel merkeze sözlü ve yazılı olarak müteaddit kereler paylaştığımız ve disiplin süreci istediğimiz malumunuzdur. Ancak geçen zaman zarfında genel merkez ve bu kalkışmayı tüzük kapsamında ele alma ve çözümleme yoluna gitmemiştir. Bununla birlikte hangi gerekçe olursa olsun hukuku parti içerisinde bile istemeyen bir partinin Türkiye'nin sorunlarına derman olacağına artık inanmıyoruz. Tüzüğü işletemeyen genel merkezin yeni il başkanı arayışlarına girmiş olduğunu büyük bir hayal kırıklığı ile öğrenmemiz ve bunu adaletle bağdaştıramamamız hasebiyle bütün yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçedeki arkadaşlar, disiplin kurulu üyeleri ve Karakoçan, Alacakaya teşkilatları olarak topluca istifa ediyoruz. Bizi istemeyen bir partide görev yapacak kadar da haysiyetsiz değiliz ve bir taraftan da bize genel başkan yardımcıları, Genel Başkanının kendi isteği üzerine bize genel başkan yardımcılığı ve bölge koordinatörlüğü teklif edildi. Bugünkü dik duruşum olmasaydı şu an partide çok önemli yerlerde görev yapıyordum. Ama biz buraya mevki makam için gelmedik. Böyle devam ederse bu dik duruşu ve haysiyetli siyaseti benimseyen diğer arkadaşların da yakın zamanda hepsinin istifa edeceğine inanıyorum"

 

AdminAdmin