GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-05-2021 17:00

ELAZIĞ'DA AŞI İKNA TİMLERİ GÖREV BAŞINDA

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, aşılanacak kişiler listesinde olmasına rağmen şimdiye kadar aşılarını yaptırmayan vatandaşları ikna etmek üzere kurulan “Aşı İkna Timleri” çalışmalarını sürdürüyor.

ELAZIĞ'DA AŞI İKNA TİMLERİ GÖREV BAŞINDA
"

Yaklaşık bir buçuk aydır kurulan Aşı İkna Timleri hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, yaptığı açıklamada “ Ülkemiz Covid-19 ile mücadelede aşı uygulamasını başlatan ilk ülkeler arasındadır. Bununla birlikte 2021 yılı başında Elazığ’da başta sağlık çalışanları olmak üzere aşılamaya başladık ve süreç sırası gelen yaş grupları ile devam etmektedir. Ancak ülke genelinde aşı sırası geldiği halde aşı olmayan vatandaşlarımızın sayısı yaklaşık % 25 civarındadır. Bu ortalama ilimiz için de geçerlidir. Bu oran, her 4 kişiden birinin şimdiye kadar aşısını yaptırmadığı anlamına gelmektedir. Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü olarak aşı sırası gelmesine rağmen şimdiye kadar aşısını yaptırmayan veya ihmal eden vatandaşlarımızı ikna etmek üzere Aşı İkna Timleri kurduk. Şu an mevcut 4 timle hizmet veriyoruz. İhtiyaca göre tim sayımızı artırabiliyoruz. Ekiplerimiz, köy ve mahalle muhtarları öncülüğünde aşı olmayan vatandaşlarımızın tek tek adreslerine giderek, yüz yüze görüşmeler yapmaktadır. Çoğunluğu 65 yaş üstü kişilerden oluşan ve aşı olmak istemeyen kişilere aşının faydalarını ve aşı olunmaması halinde yaşanabilecek olumsuzlukları dile getirmektedirler” dedi.

Vatandaşların aşı konusunda tıbbi gerekçelerden uzak ve yeterli bilgiye sahip olmadıklarını belirten Prof. Dr. POLAT” Aşı olmak istemeyen vatandaşlarımıza aşının faydalarını anlatarak, karşılıklı güven duygusu ile aşı olmaya ikna ediyoruz. Daha önce de belirtiğimiz gibi aşı olan vatandaşlarımıza covid-19’a yakalansa bile hastalığı çok daha rahat atlatabilmektedir. Şimdiye kadar aşı yaptırmayan yaklaşık 600 vatandaşlarımız ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdik. Aşı olmama gerekçelerini öğrenip, çekincesi olanlara aşının koruyuculuğu hakkında bilgi veriyoruz. Bu vatandaşlarımızdan 150 kişiyi ikna ederek, aşılarını yaptık. Burada vatandaşlarımıza bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Hala dünyanın birçok ülkesi aşı ile tanışmamıştır. Türkiye vatandaşlarına aşı imkanı sağlayan ilk ülkeler arasındadır. Devletimizin sağladığı bu imkanı göz ardı edemeyiz. Aşılama toplumsal bağışıklığın sağlanmasında en önemli silahlarımızdan bir tanesidir. Vatandaşlarımızı aşılayarak Covid-19'a karşı bağışıklığını sağladığımızda büyüklerimizi, yakınlarımızı ve çocuklarımızı bu hastalıktan koruyabiliriz. Bununla birlikte maske, mesafe ve hijyen kuralları da yine pandemiye yakalanmamak yönündeki en etkin silahımızdır” şeklinde ifade etti. 

AdminAdmin