GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-05-2021 17:42

Elazığ'da 'Bakkal Kart' projesi hayata geçirildi

Elazığ'da, meydana gelen deprem ve pandemi nedeniyle yerel esnafa destek amacıyla 'Bakkal Kart' projesi hayata geçirildi. Türkiye'de ilk olan proje 1 yıl boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve küçük esnafa destek olacak.

Elazığ'da 'Bakkal Kart' projesi hayata geçirildi
"

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremi yaşayan ve pandemi döneminde zor zamanlar geçiren esnaflara yönelik 'Bakkal Kart' projesi hayata geçirildi. Bakkallar ve Bayiler Odası tarafından hayata geçirilen proje ile ihtiyaç sahiplerine verilecek para yüklü 'Bakkal Kart' ile hem vatandaşın hem de küçük esnafın yüzü gülecek. Bakkal kart hayır sahipleri tarafından alınarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilip alışverişlerini bakkal kart ile yapmış olacak.Türkiye'de ilk olan proje 1 yıl boyunca devam ederek hem esnafa hem de ihtiyaç sahiplerine destek olacak.

 

Elazığ Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, projenin üzerinde uzun zamandır çalıştıklarını belirterek şunları söyledi,"Bu bir Ramazan projesi değildir. Yıl sonuna kadar devam edecek. İlimizde 24 Ocak'ta büyük bir deprem meydana geldi. Vatandaşlarımızın mağduriyetleri devam ediyor. Esnaflarımız da mağdur. 2 mağdur kesimi bir arada buluşturmak için böyle bir proje geliştirdik. Ulusal market zincirindeki kartlar vatandaşlara dağıtılıyordu. Bu bizim yerel kartımız. Para kendi içerimizde dönecek. Altyapısını hazırlarken şehrin dinamikleri ile oturduk, konuştuk. Büyük destekler aldık. Türkiye'de ilk bir proje. Bize destek olanlara teşekkür ediyorum, çok hayırlı bir hizmet ettiğimize inanıyorum. Projemize destek olan insanlarımız kartı mahallelerdeki vatandaşlara verecekler. Onlar da erzaklarını bakkal kardeşlerimizden alacaklar. Bakkala kefil olduk, paranızı bizden alın dedik. Kartlar bize geri gelecek ve ödemelerini yapacağız"

Vatandaşlardan Hakan Bozağaç, bakkal kart ile mahalle bakkalından alışveriş yaptığını dile getirerek,"Böyle bir imkan sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Büyük bir fırsat. Alışverişlerde kullanıyoruz. Hayır sahiplerine ve bakkallar odasına teşekkür ederiz"dedi.

Esnaflardan İbrahim Akbulut,"Pandemi döneminde zor bir durumdan geçiyoruz. Çok güzel bir proje. Teşekkür ederiz. Hayırseverler büyük alışveriş merkezlerinden kart alıp dağıtıyordu. Bakkal kart sayesinde inşallah bakkallarımız da faydalanır. Bir nebze de olsa nefes alacağız" diye konuştu.

Esnaflardan Ahmet Demir ise,"Deprem ve covid den sonra bu uygulama bize nefes aldırdı. Allah başkanımızdan razı olsun. İşler eskisi gibi yok"dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Galerisi : Elazığ'da 'Bakkal Kart' projesi hayata geçirildi
AdminAdmin