GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-06-2021 12:26

Elazığ'da, deprem sonrası yapımı tamamlanan 1083 konut için kura çekimi

Elâzığ'da, geçen yıl meydana gelen 6.8'lik depremin ardından afetzedeler için Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) Çatalçeşme, Yemişlik ve Bizmişen Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 1083 konut için kura çekimi gerçekleştirildi.

Elazığ'da, deprem sonrası yapımı tamamlanan 1083 konut için kura çekimi
"

 

Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından TOKİ tarafından afetzedeler için yapılan konutların inşa çalışmaları sürüyor. İl merkezi ve ilçelere bağlı belde ve köylerde hak sahibi olup yerleri uygun olmayan ve özür grubundan il merkezinde yer seçimi yapan toplam 1080 vatandaş için Çatalçeşme, Yemişlik ve Bizmişen'de bulunan 1083 konutun kura çekimi yapıldı. İl Özel İdaresi'nde noter huzurunda yapılan kura çekimine Vali Erkaya Yırık da katılarak, ilk kurayı çekti.
 

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yaptığı açıklamada depremden sonra ihale edilen 21 bin konutun üçte ikisinin bitirilip teslim edildiğini belirterek şunları söyledi,"Bugün gerek beldelerde, gerek köylerde hak sahibi olan vatandaşlarımız rezerve alanlardan yerinde yer seçimi mümkün olmayan, bununla birlikte merkezi alanlarda konut talebini yineleyen vatandaşlarımızla birlikte Çatalçeşme, Yemişlik ve Bizmişen'deki toplam 1083 konut için 1080 hak sahibi vatandaşımızın kuralarını çekiyoruz. Kuralar çekildikçe diğer inşaatlarla ilgili eksiklikler, ihtiyaçlar, yapılması gerekenler de hızlı bir şekilde giderilerek hak sahibi insanlarımıza evlerini teslim etmeye devam ediyoruz. Tüm vatandaşlarımıza konutları hayırlı olsun"

AdminAdmin