GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-06-2021 11:54

Elazığ'da, deprem sonrası yapımı tamamlanan 414 konut için kura çekimi

Elazığ'da, geçen yıl meydana gelen 6.8'lik depremin ardından afetzedeler için Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yapımı tamamlanan 414 konut ve 3 işyeri için kura çekimi gerçekleştirildi.

Elazığ'da, deprem sonrası yapımı tamamlanan 414 konut için kura çekimi
"

Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından TOKİ tarafından afetzedeler için yapılan konutların inşa çalışmaları sürüyor. Yazıkonak, Akçakiraz, Gümüşkavak, Hicret ve Karşıyaka Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 414 konut ve 3 işyerinin hak sahibinin belirlenmesi için İl Özel İdaresi'nde noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Elazığ Valisi Erkaya Yırık da kura çekimine katılarak ilk kurayı çekti.
 

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yaptığı açıklamada şunları söyledi,"24 Ocak 2020 Sivrice depreminden sonra vatandaşlarımız gerek canlıyla, gerek malıyla bedel ödedi. Bu süreç içerisinde çok hızlı bir şekilde 21 bin konut planlanmış, ihale edilmiş, inşaatlarına başlanmış ve geldiğimiz noktada da biten inşaatların zamana yayılmış bir şekilde hak sahibi vatandaşlarımıza biter bitmez teslim etmeye devam ediyoruz. Yazıkonak, Akçakiraz, Gümüşkavak, Hicret ve Karşıyaka mahallemizdeki toplam 414 konutun 376 hak sahibi vatandaşlarımıza kuralarını çekeceğiz. Bunun içerisinde 3 adet işyeri de bulunmakta. Bunlar da yine hak sahibi vatandaşlarımıza kurası çekilmek suretiyle tevdih edilecek. Elazığ'ımız İnşallah kısa bir süre sonra da Allah'ın izniyle depremle ilgili tüm olumsuz sonuçları bertaraf etmiş olacak. Kurasını çekeceğimiz vatandaşlarımıza konutları hayırlı olsun, güle güle otursunlar. Allah bir daha da bu deprem felaketini ilimize yaşatmasın"

AdminAdmin