GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-12-2022 15:03

Elazığ'da 'EYT' yoğunluğu

Elazığ'da emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar, emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumunda yoğunluk oluşturdu.

Elazığ'da 'EYT' yoğunluğu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaşlar için yaptığı açıklamanın ardından Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da vatandaşlar emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumunda yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlar borçlanma ve prim gün sayılarının hesaplaması için dilekçe verip başvuru yaparak görevlilerden borçlanma ve emeklilikle ilgili bilgi aldı. 

 

Vatandaşlardan Yusuf Kılıç,"Askerlik borçlanmasını yatırdım. Borçlanma kağıdı geri verilecek mi diye sordum, gerek yokmuş. Allah devletimizden razı olsun"dedi.

 

Elazığ SGK Müdürü Mehmet Sıtkı Erman, EYT ile ilgili halk ve SGK arasında büyük bir memnuniyet ve talep olduğunu belirterek,"Hükümetimiz sağ olsun sigortalılarımızı sevindirerek vatandaşlarımız çok memnun kaldılar. Yığılma var ama emeklilik servislerine beşer tane eleman takviyesi yaptık. Bu anda sıkıntımız yok. Milletin mağdur olmaması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. İnşallah bugün ve yarın milletimizi memnun edecek bir çalışma yapıp borçlanma taleplerini yerine getireceğiz"diye konuştu.

AdminAdmin