GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-05-2021 13:50

Elazığ'da ipekböceği yumurtası dağıtım töreni yapıldı

Elazığ'da, ipekböceği yetiştiriciliğinin ve ipekli dokumaların yeniden hayata geçirilmesi projesi kapsamında ipekböceği yumurtası dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Elazığ'da ipekböceği yumurtası dağıtım töreni yapıldı
"

 

2020 yılından itibaren hayata geçirilen "İpekböceği Yetiştiriciliğinin ve İpekli Dokumaların Yeniden Hayata Geçirilmesi" projesi kapsamında 2. kez ipekböceği yumurtası dağıtım töreni gerçekleştirildi. Elazığ Valiliği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, El Sanatları Eğitim Merkezi ve Kozabirlik tarafından düzenlenen projede şimdiye kadar 21 eğitim verilerek 41 bin dut fidanı ile 380 kutu ipekböceği larvası dağıtılmıştı. Bu yıl yapılan proje ile her kutuda 20 bin ipekböceği olmak üzere toplam 140 kutu vatandaşlara hibe edildi. Projenin ipek yetiştiriciliğine ve aile ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.

 

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, bugüne kadar 30 bin çınar yapraklı dut fidanının dağıtımını %100 hibe ile gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu,"İki sene içerisinde kozabirlikten temin ettiğimiz yumurtaları üreticilerimizle buluşturduk ve başarılı denemeleri geride bıraktık. Bugün yine 140 kutu ipek böceği yumurtasını kozabirlikten temin ederek ücretsiz bir şekilde üreticilerimize dağıtımını gerçekleştireceğiz. 600 metrekare dutluğu ve 25 metrekare üretim yeri olan bir ailemiz bir kutuyu rahatlıkla 40 gün içerisinde gelire dönüştürebiliyor. Dolayısıyla hem aile ekonomisine ciddi manada katkı sunacak olan, ilimiz ve bölgemiz ekonomisini kalkındıracak ve herkesin yapabileceği bu sektörü İnşallah ilimizde canlandıracağız"

 

Vatandaşlardan Fethiye Demirel, ipekböcekçiliğini internetten araştırdıktan sonra ailesine katkıda bulunmak için Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne başvurduğunu belirterek şunları söyledi,"Bana destek oldular. Şu anda sıra bekliyoruz. Heyecanlıyım. İnşallah kısa süre içerisinde kazançlı ve keyifli bir iş olacak"

Vatandaşlardan Zarife Dal ise,"Larvalarımı almaya geldim. Larvalarımı alıp yetiştireceğim ve aile ekonomimize destekte bulunacağım. Beyaz altın dediğimiz ipek böcekçiliğini Elazığ'da daha iyi hale getirip en iyi ipeği burada çıkarıp Türkiye'de birinci olma niyetindeyiz. İnşallah kadınlarımızla birlikte bu gayreti sarf edeceğiz"dedi.

Haberin Galerisi : Elazığ'da ipekböceği yumurtası dağıtım töreni yapıldı
AdminAdmin