GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-10-2021 16:29

Elazığ'da kaybolan liseli kızdan 4 gündür haber alınamıyor

Elazığ'da yaşayan Meryem Biçer (16), 4 gün önce okula gidiyorum diyerek kayboldu. Ailesi, kızlarının hayatından endişe ederek bir an önce bulunmasını istiyor.

Elazığ'da kaybolan liseli kızdan 4 gündür haber alınamıyor
"

Elazığ'ın Aksaray Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Baki ve Cemile Biçer çiftinin en küçük çocukları olan 11. sınıf öğrencisi Meryem Biçer, 28 Eylül'de 'Okula Gidiyorum' diyerek çıktığı evine bir daha geri dönmedi. Olayın ardından polis ekiplerine ihbarda bulunan Biçer ailesi, kızlarından gelecek iyi bir haber bekliyor. 4 gündür kayıp olan Meryem için ekiplerin çalışması sürerken epilepsi hastası olan kızları için ailesi endişe duyarak yetkililerden yardım bekliyor.

 

Meryem Biçer'in babası Mehmet Baki Biçer, kızının 4 gün önce sabah okula gidip akşamında eve dönmediğini belirterek,"Biz hayatından endişe ediyoruz. Kızımı emniyet arıyor, biz de arıyoruz bulamıyoruz. Kızımızın hayatından endişe ediyoruz. Çaresiz kalmışız. Yetkililerden, sayın valimden, Emniyet müdürümden yardım istiyoruz. Kızımı bir an önce bulmalarını istiyoruz"dedi.

 

Meryem Biçer'in annesi Cemile Biçer, kızının okula gidiyorum diyerek çantasını alıp evden çıktığını dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti,"sabah erkenden çıktığı için her gün ben dolmuşa bindirip geliyordum. O gün ben gitmedim kendi çıkıp gitti. 06.30'da çıktı, bir daha eve gelmedi. Saat 2'de, 3'de ve 4'de  aradım cevap vermiyor. Ablasını aradım, ablası da aradığında telefonu kapalıydı. 4 gündür ne bir ses ne bir nefes. Hayatından endişe ediyoruz. Her günkü gibi normal bir şekilde çıktı gitti. Abisi dolmuşa binip giderken görmüştü. Gidiş o gidiş, daha dönmedi. Yetkililerden rica ediyoruz. Bize yardım etsinler. Dikenler üstündeyiz, uyumuyoruz. Sorunumuz büyük. Bize yardım etseler çok iyi olur, rica ediyoruz"

 

Meryem Biçer'in abisi İbrahim Biçer de, kardeşinin 28 Eylül'de evden çıkıp okula gittiğini dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti,"Kardeşim Balakgazi Anadolu Lisesi 3. Sınıf öğrencisi. Evden çıkıp okula giderken en son saat 06.30 sularında abim ile görüşüyor. Abimden harçlık istiyor ve toplu taşıma aracına binerek okuluna doğru yol alıp çarşıya gidiyor. Bu kadarını biliyoruz fakat bundan sonrasında saat 16.00'ya kadar haber alınamıyor. Sürekli ailem tarafından bilgi almak maksadıyla arama yapılıyor ama ulaşılamıyor. Biz bunun ilk 2 saatinde bir arkadaşıyladır, şarjı bitmiştir diye düşündük, biraz bekleyelim dedik. Saat 17 olunca ve bana da haber gelince ben de ablama emniyete başvurmasını, kayıp ihbarında bulunmasını istedim. Ablam da bu şekilde davrandı. Çocuk şubeye bildirdik, merkez karakoluna bildirdik, çalışmalar yapılıyor. Onlara da buradan çok teşekkür ederiz, ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de kendi araştırmamızı yapıyoruz ama bu yeterli olmayabiliyor. Emniyetin işini kolaylaştırmak, bizim çocuğumuza kavuşmamızı sağlamak için bilenler, görenler ve duyanlar lütfen en yakın polis merkezine ya da bizlere ulaşmaya çalışsın. Kardeşim uzun yıllardır epilepsi ilaçları kullanıyor. İlaçlarını sürekli kullanması hatta aynı saatinde alması gerekiyor. İlaçları yanına almamış. Bu çocuk nöbetten dolayı çok kötü hallere girebilir, ağır nöbetler geçirebilir, birkaç defa biz bunu yaşadık. Kimdeyse, bir arkadaşının yanındaysa, birinin yanındaysa mutlaka bize ulaşsın. Bu konu küçük bir konu değil, hayat konusu"

AdminAdmin