GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-04-2021 15:51

Elazığ'da kısıtlama denetimi

Elazığ'da, haftasonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Vali Erkaya Yırık tarafından denetim yapıldı.

Elazığ'da kısıtlama denetimi
" Haberin Videosu : Elazığ'da kısıtlama denetimi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, cuma günü saat 21.00'den başlayıp, pazartesi günü saat 05.00'e kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan kentler arasında yer alan Elazığ'da, Vali Erkaya Yırık tarafından denetim yapıldı. Yapılan denetimde Vali Yırık, polis ekipleri tarafından yapılan yol kontrolü uygulamasında sürücülerin kısıtlamadan muaf olup olmadıklarını denetledi. Daha sonra vatandaşlara tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulundu. Vali Erkaya Yırık'a Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yıldız ve kurum müdürleri eşlik etti.
 

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yaptığı açıklamada il merkezinde 632 olmak üzere toplam 880 ekiple denetimlerin her gün devam ettiğini belirterek şunları söyledi,"Toplam 4045 görevlimiz vatandaşlarımızın sağlığını korumak, insanlarımızın bu ilkelere uyması için fedakârca, iyi niyetle çalışıyorlar. Sarı kategoride iken 15-20'lerde olan vaka sayımız bugün 300'lere vardı. Elbette bu yükseliş sadece Elazığ'da olmadı. Türkiye'nin genelinde gerçekleşti. Ama biz biraz daha duyarlı olarak bu işe sıkıyla sarılmak suretiyle devam edersek inşallah neticelerimiz daha da olumlu olacak"


 

"MÜFETTİŞLERİMİZ ARAŞTIRMA YAPACAK"

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesinde olduğu gibi Elazığ'da da Arıcak, Baskil ve Akçakiraz Belediyelerinde gri pasaportla yurtdışına giden vatandaşların olduğunu dile getiren Vali Yırık,"Bununla alakalı döküman anlamındaki tüm tespitlerimizi gerçekleştirdik ve İçişleri Bakanlığımız önümüzdeki hafta en kısa süre içerisinde bu konu ile alakalı konunun ilgilileri, mesulleri kimlerdir ve suçları nelerdir, karşılığı nedir şeklinde konu ile ilgili mülkiye müfettişlerimiz vasıtasıyla araştırma yapılacak, sorgulanacak ve sonuçlanacak"dedi.

Haberin Galerisi : Elazığ'da kısıtlama denetimi
AdminAdmin