GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-06-2021 15:43

Elazığ'da Milli Eğitim tarafından 'AKUB' ekibi kuruldu

Elazığ'da, Milli Eğitim Bakanlığı ve AFAD tarafından yapılan protokol kapsamında Milli Eğitim personeli ve öğretmenlerden oluşan Arama Kurtarma Birimi (AKUB) kuruldu. 30 gönüllüden oluşan ekip, 1 aylık eğitimlerinin sonunda tatbikat yaptı.

Elazığ'da Milli Eğitim tarafından 'AKUB' ekibi kuruldu
"

Milli Eğitim Bakanlığı ve AFAD tarafından imzalanan protokol kapsamında Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı personel ve öğretmenden oluşan Arama Kurtarma Birimi kuruldu. 30 gönüllüden oluşan ekip, 1 ay boyunca AFAD yetkilileri tarafından eğitim aldı. Alınan eğitim sonunda bugün Sivrice ilçesindeki tatbikat alanında tatbikat yapıldı. Tatbikatta arama-kurtarma ve yangına müdahale eğitimleri uygulamalı olarak yapıldı.

 

AFAD arama kurtarma teknisyeni grup amiri Süleyman Polat, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan AKUB'a bir ay eğitim verdiklerini belirterek şunları söyledi,"Bugün de sahada arkadaşlarımızın enkaz altında nasıl çalışacaklarını, kurtarma şekillerini, yaralı nasıl çıkarılır, ilk yardım nasıl yapılır gibi konuları arkadaşlara göstereceğiz. Başkanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol nezdinde 30 kişilik bir kurtarma ekibini eğittik. Biz de burada 8 kişilik ekibimizle beraber bugünkü tatbikatta görev alacağız"

 

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, müdürlük olarak AKUB ekibini kurduklarını dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti,"Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi, 25+ 5 kişilik ekibimizle gönüllülük esasına dayalı olarak kurduğumuz bir ekip. Ülkemiz doğal afetler konusunda özellikle bölgemizin deprem kuşağında olması ve bu depremi sıkça yaşamamızdan mütevellit bu ekibi kurma ihtiyacı duyduk. Ekibimiz gönüllülük esasına dayalı olarak kuruldu ve her türlü doğal afetlerde ilimizde, bölgemizde, ülkemizde ve gerekirse yurtdışında hizmet edebilecek kapasitede AFAD tarafından eğitildi. Bugün burada bir tatbikat gerçekleştirecekler. Gönüllülük esasına göre katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum"

 

Gönüllülerden Muhlise Yalçın ise,"Burada müdürlüğümüz bünyesinde 30 kişilik AKUB ekibi kurularak AFAD eğitim uzmanı ile birlikte eğitim verildi. Eğitim sonucunda canlı tatbikat uygulayacağız. Gönüllülüğe esas olarak arkadaşlarımızla beraber eğtimde gördüklerimizi burada uygulayacağız"dedi.

Haberin Galerisi : Elazığ'da Milli Eğitim tarafından 'AKUB' ekibi kuruldu
AdminAdmin