GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-08-2021 11:04

Elazığ'da Muharrem Ayı nedeniyle iftar programı düzenlendi

Elazığ'da, Muharrem Ayının başlamasıyla birlikte oruçların açılması için iftar programı düzenlendi. Programda konuşan Vali Erkaya Yırık,"Bu coğrafyanın insanları acılardan ve üzüntülerden birlik ve beraberlik çıkarmış, kardeşlik çıkarmış, canlar, yarenler bir araya gelmiş"dedi.

Elazığ'da Muharrem Ayı nedeniyle iftar programı düzenlendi
"

Hicri yılbaşı olan Muharrem Ayında 680 yılında Kerbela’da Hz. Muhammed"in Torunu Hz. Hüseyin, ailesi ve yakınlarının şehit edilmesinin yasının tutulduğu Muharrem orucu dolayısıyla iftar programı düzenlendi. Elazığ Cemevinde düzenlenen programa Vali Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Emniyet Müdürü Celal Sel, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yıldız, İl Müftüsü Selami Aydın, Elazığ Cem Kültür Vakfı Başkanı Cafer Yeşil ve vatandaşlar katıldı. Programda Cemevi dedesi tarafından yapılan yemek duasının ardından oruçlar açıldı.

 

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, iftarın yapılmasının ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi,"adına ister Alevi, ister Şii, ister Sünni deyin, Müslümanlığın özünde şehadet kaçınılmaz olmuş. Ama Allah'a hamd olsun ki bu toprağın insanları acılardan, üzüntülerden, birlik ve beraberlik çıkarmış, kardeşlik çıkarmış. Canlar, yarenler bir araya gelmiş, nefesi nefesine, canı canına karışmış. Birlikte el açtık, yaradana yalvardık. Dualarımızın kabulünü, belalarını defini, kardeşliğimizin artmasını, hukukumuzun sıcak olmasını ifade eden niyazlarda bulunduk Allah kabul etsin. İftarların, duaların, inançların özü işte budur. Kardeşçe yaşamak, bu dünya hayatını birbirinden razı olan kullar olarak tamamlayıp yaratıcının karşısında bu şekilde çıkmak"

AdminAdmin