GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-04-2023 22:03

Elazığ'da Sanayi Bakanlığı Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Sanayi Bakanlığı Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Elazığ TSO Murat Zorluoğlu Konferans Salonu'nda, Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, TSO Komite Üyeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürlükleri ve ilgili kuruluşlarının temsilcilerinin katılımları ile gerçekleşti.

Elazığ'da Sanayi Bakanlığı Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Toplantının açılış konuşmalarını gerçekleştiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen bu önemli etkinliğin açılış konuşmasını yapmak üzere karşınızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

İçinde bulunduğumuz küresel rekabet ortamında, sanayi ve teknoloji alanında başarılı ve yenilikçi olmanın önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi için yerli ve yabancı yatırımların teşvik edilmesi, KOBİ'lerin desteklenmesi ve teknolojik gelişmelere adapte olunması büyük önem taşımaktadır.

Bu kapsamda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürlükleri ve ilgili kuruluşları tarafından özel sektör kuruluşlarına yönelik olarak yürütülen destek ve faaliyetlere ilişkin bilgilendirme amaçlı düzenlenen bu etkinlik, firmalarımızın bu süreçlerden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak adına büyük önem arz etmektedir.

Etkinliğimizde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından gerçekleştirilecek sunumlar ile değerli bilgiler ve deneyimler paylaşılacaktır.

Bu sayede, firmalarımızın mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarına yönelik olarak sunulan teşvik ve desteklerden haberdar olmalarını ve bu imkanlardan en iyi şekilde yararlanmalarını hedefliyoruz.

Etkinliğimizin tüm katılımcılar için verimli ve başarılı geçmesini diliyor, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkan Yardımcısı Dr.Hasan Selçuk Selek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sait Cordan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü temsilcisi Sayın Dursun Karakuş, FKA Elazığ Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mustafa Selim Özatay ve KOSGEB Elazığ İl Müdürü Şaban Yaşa’nın sunumları ile devam etti.

AdminAdmin