GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-08-2021 17:01

Elazığ'da zabıta ekipleri, engelli bir kişinin zabıta olma hayalini gerçekleştirdi

Elazığ Belediyesi bünyesindeki zabıta ekipleri, bedensel engelli Emirhan Işık'ın zabıta olma hayalini gerçekleştirdi. Ekipler Işık'a verdiği zabıta üniformasıyla evinden alarak dükkanlarda denetim gerçekleştirdi.

Elazığ'da zabıta ekipleri, engelli bir kişinin zabıta olma hayalini gerçekleştirdi
"

Elazığ'da yaşayan Emirhan Işık, (27) 2006 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu bedensel engelli oldu. Kazanın ardından hayatı değişen Emirhan Işık Zabıtalık mesleğine özendi. Bunun sonucunda 13 Ağustos'ta 153 beyaz masa servisini arıyan Işık, zabıta memuru olmak istediğini söyledi. Servis yetkilileri ise bunun üzerine bir dilekçe yazmasını istedi. Dilekçeyi doldurup teslim eden Işık'a zabıta ekipleri ulaşarak evinden alıp ilk önce Mehmetçik Karakolu'na götürdü. Burada müdür Murat Ayaz tarafından karşılanan Işık, karakol ziyaretinin ardından ekiplerle birlikte denetime çıktı. Denetimde koronavirüs tedbirlerini, dükkan ruhsatlarını ve vergi levhalarını soran Işık, böylece hayalini gerçekleştirmiş oldu.

 

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Ayaz, Emirhan Işık'ın dilekçesini okuduğunda çok mutlu olduğunu dile getirerek şunları söyledi,"Emirhan, dilekçesinde zabıta memuru olarak görev yapmak, bizimle çalışmak istediğini belirtmişti. Ben de arkadaşlarıma talimat vererek kendisine üniforma hazırladık. İsteğini yerine getirmek için makamıma davet ettim. Kendisi ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunup denetim yapacağız. Emirhan kardeşimizin isteğini yerine getireceğiz. 1 hafta süreyle bizim arkadaşlarımızla birlikte zabıta memuru olarak çalışacak. Kendisinin bu isteğini yerine getirmekten mutluluk duyacağız"

Bedensel engelli olan Emirhan Işık, 2006 yılında trafik kazası geçirip engelli kaldığını, daha sonra hayatının değiştiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti,"Zabıtalığa özendim ve cuma günü 153'ü arayıp zabıta olmak istediğimi söyledim. Telefondaki hanımefendi de durumumu öğrendi ve raporumla dilekçemi istediler. Dilekçeyi teslim ettim ve beni mutlu ettiler. Bana üniforma verdiler. Bugün de zabıta ekipleri evime geldi. Şu anda Gazi Caddesi'ndeki  dükkanları geziyoruz. Herkese çok teşekkür ederim"

AdminAdmin