GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-03-2023 12:33

Elazığ'da zabıtadan dilencilere operasyon

Elazığ Belediyesine bağlı zabıta ekipleri tarafından dilencilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda dilenci yakalanırken yapılan aramada yaklaşık 500 liraya en kondu.

Elazığ'da zabıtadan dilencilere operasyon

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dilencilere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Özellikle cami, AVM, trafik ışıkları ile insanların yoğun olarak kullandığı bölgeleri tercih eden dilenciler, ekipler tarafından tespit edilerek tek tek yakalandı. Duygu istismarı yapan dilenciler Zabıta Müdürlüğü'ne götürülerek üst araması yapıldı. Aramada çıkan yaklaşık 500 liraya el konurken dilencilere Kabahatler Kanunu kapsamında işlem uygulandı.

 

"AYDA 700 DİLENCİ YAKALIYORUZ"

 

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Ayaz, dilencilerle mücadeleyi sürdürdüklerini belirterek konuşmasında şunları söyledi,"Haftanın her günü dilencilere yönelik çalışmalarımız var. Cami önlerinde, AVM'lerde ve ışıklarda kadrolu işçi gibi çalışan, maaşla çalıştırılan ve özellikle çocukları çalıştırıyorlar. Bizim bu konuyla alakalı mücadelemiz devam ediyor ama vatandaşlardan isteğim din istismarlığı yapan bu kişilere itibar etmesinler. Bunlara sürekli para verdikleri müddetçe bizim mücadelemiz amacına ulaşamıyor tabii ki. Bugünkü yaptığımız çalışmada alınan dilencilerin üzerinden 500 lira civarında para çıktı. Bizim yıl içerisinde yaptığımız çalışmada günlük 10-15, aylık 600-700 dilenci getirip kabahatler kanundan işlem yapıyor, üst araması yaptıktan sonra salıyoruz. Bu yıl bazına baktığın zaman büyük bir rakam ediyor"

AdminAdmin