GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-08-2021 16:59

Elazığ'daki kavun ve karpuzun hasadı başladı

Elazığ'da, yıl boyunca üretimi yapılan kavun ve karpuzun hasadı başladı. Toplanan kavun ve karpuzlar Türkiye'nin 81 iline ihraç edilecek.

Elazığ'daki kavun ve karpuzun hasadı başladı
"

Elazığ'da merkeze bağlı Muratcık köyünde meşhur olan kavun ve karpuzun ilk hasadı yapıldı. Burada üretilen kavun ve karpuzlar, hasat edilerek kamyonlara yüklendi. İl genelinde 5 bin dekar alanda kavun, 8 bin dekar alanda da karpuz olmak üzere toplam 13 bin dekar alanda üretilen kavun ve karpuzlar Türkiye'nin 81 iline ihraç ediliyor. Hasat programına katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, yapılan üretimden yaklaşık 50 bin ton ürün beklediklerini söyledi.

 

Elazığ Tarım Ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, yıl boyunca üretimi gerçekleştirilen kavun ve karpuzların hasadını gerçekleştirdiklerini belirterek konuşmasında şunları söyledi,"Elazığ'ın tamamında iklim koşullarını dikkate aldığımızda bütün tarımsal ürünlerde olduğunu gibi karpuz yetiştiriciliğinde de önemli bir noktadayız. Yaklaşık 5 bin dekar alanda kavun, 8 bin dekar alanda da karpuz olmak üzere toplam 13 bin dekar alanda üretim yapıyoruz ve bu üretimimizden yaklaşık 50 bin ton ürün bekliyoruz. Elazığ'ın kaliteli topraklarında yetişmiş olan kavun ve karpuzları Türkiye'nin 81 iline göndereceğiz ve insanlarımız bunu sağlıkla tüketecekler"

AdminAdmin