SAĞLIK
Giriş Tarihi : 03-08-2021 14:51

Epilepsi pili takılan hasta bir yılda nöbet geçirmedi

Bursa'da yaşayan İlhan ve Gülhan Yüksel çiftinin çocuğu Merthan Yüksel (12), epilepsi hastalığı nedeniyle nöbetler geçiriyordu. 1 yıl önce Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan epilepsi pili ameliyatı sayesinde Yüksel, 1 yıldır nöbet geçirmiyor.

Epilepsi pili takılan hasta bir yılda nöbet geçirmedi
"

Aslen Elazığlı olup Bursa'da ikamet eden İlhan ve Gülhan Yüksel çiftinin ikinci çocuğu Merthan Yüksel, epilepsi hastalığı nedeniyle sık sık nöbet geçiriyordu. Bunun üzerine baba İlhan Yüksel, sosyal medya üzerinden Fırat Üniversitesi Hastanesi Beyin Ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Doktor Sait Öztürk'e ulaşarak oğlunun durumunu anlattı. Aileyi Elazığ'a davet eden Sait Öztürk, yapılan muayene sonrasında epilepsi pili ameliyatına karar verdi. 1 yıl önce yapılan ameliyat başarılı olurken Merthan Yüksel, geçen zamanda hiç nöbet geçirmedi. Ameliyatın ardından kontrol için Elazığ'a gelen aile, Doktor Sait Öztürk'e teşekkürlerini iletti.

 

"BİRKAÇ HASTAMIZDA NÖBETSİZLİK GÖRECEK ŞEKİLDE BAŞARILI SONUÇLAR ELDE ETTİK"

 

Fırat Üniversitesi Hastanesi Beyin Ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Doktor Sait Öztürk, Epilepsi hastalığının yüzde bir oranında oldukça sık görünen bir hastalık olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti,"Bu rahatsızlıkta temel tedavi yöntemi ilaçtır. Ancak hastaların yüzde 30-40'ında ilaçlar etkin sonuç vermez ve dirençli epilepsi atakları karşımıza çıkar. Bu hastalarda da bizler, bir buçuk yıl önce kendi merkezimizde başladığımız epilepsi pili ameliyatını uygun olan hastalarda uyguladık. Mevcut hastamız ise bir yıl önce bize başvurmuştu, 7 yaşından itibaren dirençli nöbetleri olan bir hastamızdı. Bu hastamıza bir yıl önce operasyonunu başarıyla gerçekleştirdik. Ameliyattan sonraki takip süreci olan bir yıl boyunca hastada hiçbir şekilde nöbet görülmedi. Aslında bu ameliyatlarda temel amaç nöbetleri kontrol altına alabilmektir, tamamen nöbetsizlik değildir. Ancak bu hastamızda ve buna benzer birkaç hastamızda tamamen nöbetsizlik görecek şekilde başarılı sonuçlar elde ettik. Aslında ülkemizde yapılan ancak doğu bölgesinde hiç yapılmayan ameliyatlardı. Biz bu ameliyatlara bir buçuk yıl önce başladık, çok kısa süre içerisinde de Türkiye'nin tüm illerinden bize hasta başvuruları oldu ve bu hastaların mümkün olan en kısa zamanda tedavileri gerçekleştirildi. Epilepsi pili ameliyatı yüksek riskli olmayan bir ameliyattır. Ameliyattan bir gün sonra hasta normal hayatına döner ve 15 günde bir kademeli olarak pil ayarlamaları ilgili hekimler tarafından yapılmaktadır ve kullanmış olduğumuz piller ortalama 5-7 yıllık bir ömrü var. Tabi elektrik enerjisi yüksek doz kullanıldığında daha hızlı bitebilmektedir. Pil biten hastalarda lokal bir ameliyatla 20 dakikalık bir işlemle pil değişimi yapıp hasta normal hayatına dönebilmektedir.

 

Merthan Yüksel'in Babası İlhan Yüksel, Sait Öztürk'e sosyal medya üzerinden ulaşıp irtibata geçtiğini ifade ederek şunları söyledi,"Çocuğumun hastalığı hakkında görüştük. Bizi Elazığ'a davet etti. Geçen yıl Temmuz ayında geldik. Burada gerekli kontrolü yaptıktan sonra ameliyata uygun gördü. Pil taktık çok şükür bir yıldır nöbetimiz olmadı. Hocamıza çok çok teşekkür ediyoruz"

 

Merthan Yüksel ise,"Bir yıl önce ameliyat oldum. Normalde nöbetim olurdu ama artık hiç nöbetim olmuyor. Sait hocama çok teşekkür ederim"dedi.

AdminAdmin