GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-04-2021 10:43

Esnaflığı bırakıp hobisi olan antikacılığa başladı

İzmir'de 40 yıl esnaflık yapan Mehmet İspir, esnaflığı bırakıp hobisi olan antikacılığı memleketi Elazığ'da yapmaya başladı. 15 yılda 20 binin üzerinde antika toplayan ispirin hedefi dükkanını genişleterek sanat sokağı ve müze kurmak.

Esnaflığı bırakıp hobisi olan antikacılığa başladı
"

İzmir'de 40 yıl esnaflık yapan Mehmet İspir (60), hobisi olan antikacılık için mesleğini bırakarak memleketi Elazığ'a geldi. Daha sonra İran ve Suriye başta olmak üzere il il gezerek 15 yılda 20 bine yakın obje topladı. Kılıç, silah, radyo, anahtar ve tepsi gibi birçok objeyi 2 katlı dükkanında sergileyen İspir'in hedefi dükkanını genişleterek Elazığ'da sanat sokağı ve müze kurmak.

 

İzmir'de 40 yıllık esnaflığın ardından memleketi Elazığ'da 15 yıldır antikacılık yapan Mehmet İspir, konuşmasında şunları söyledi, "20 bine yakın objemiz var. Daha çok silah ve kılıç üzeri obje var. 2 katlı yerin 2. Katını bunlara ayırdım. Elimizde 300-400 yıllık malzemeler var. Mesela Ermenilerin Osmanlı'ya yaptığı 40 kiloya yakın işlemeli bir tepsi var. 2 kale tüfeği var. Küçüğünü şehzadeler, büyüğünü ise padişahlar kullanırmış. İmkanlarımız kısıtlı, büyük bir yerim olsa hepsini sergileyeceğim. Hayalim Elazığ'a bir sanat sokağı ve müze açmak. Objeleri almak için şehir şehir geziyorum ve Türkiye genelindeki antikacılar ve sergi evleriyle irtibatlıyız. Bende var başkasında yoksa değiş-tokuş yapıyoruz. İran, Suriye, Halep gibi yerlere gidip topluyorum. Mesela 20 faytonum, eski motosikletlerim ve eski arabalarım var ama sergilemek için yerim yok"

Haberin Galerisi : Esnaflığı bırakıp hobisi olan antikacılığa başladı
AdminAdmin